Serviciile secrete britanice au stabilit identitatea unui al treilea suspect în cazul Skripal

S.I. Catalin / 28 sep 2018 / 14:38

Unitatea de combatere a terorismului din cadrul poliției britanice a stabilit identitatea unui al treilea suspect implicat în otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în Salisbury, scrie ziarul The Telegraph, citat de Pagina de Rusia.

„Agentul GRU a vizitat aparent Salisbury pentru a pregăti planul de atac înainte ca cei doi colegi ai săi să aducă substanța neuroparalitică în Marea Britanie”, citează ziarul declaraţiile oficialilor britanici.

Anchetatorii care investighează atacul din Salisbury au reușit să afle numele celui de-al treilea suspect, pe care încă nu îl dezvăluie.

Pe 5 septembrie, procurorii britanici au numit doi suspecți ruși, considerați executorii otrăvirii din Salisbury – ”Alexandr Petrov” și ”Ruslan Boșirov”.

Premierul britanic Theresa May a spus tot atunci că rușii sunt ofițeri ai GRU – serviciul secret al armatei ruse și că Marea Britanie a emis mandat european de arestare pentru cei doi.

Ministerul rus al Afacerilor de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la rândul său că numele celor doi ,,nu îi spun nimic” și că Londra „manipulează informațiile”.

Jurnaliștii Bellingcat au descoperit ulterior că unul dintre suspecții în dosarul otrăvirii lui Skripal,  „Ruslan Boșirov”, se numește în realitate Anatoli Cepiga. Este colonel GRU și a primit titlul de „Erou al Federației Ruse” din mâinile lui Vladimir Putin.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy