Serviciile americane de informaţii explică de ce sunt false afirmațiile lui Putin despre războiul cu NATO: Vorbim despre fixația sa de a subjuga Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Oficiali ai serviciilor de informații americane. Sursa Foto: Shutterstock.
Oficiali ai serviciilor de informații americane. Sursa Foto: Shutterstock.

Congresmenii i-au întrebat pe directorii agențiilor de informații americane ce anume încearcă Putin să obțină în Ucraina și ce reprezintă pentru el actualul război, în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților a SUA, la 12 martie.

Congresmanul republican Mike Turner, ales din Ohio, le-a cerut șefilor CIA și National Intelligence să explice cât de adevărate sunt afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora rușii luptă împotriva NATO în Ucraina.

Directorul CIA, William Burns, a explicat cum se poate infirma teza potrivit căreia Rusia luptă împotriva NATO în Ucraina. Iar directorul National Intelligence, Eryl Gaines, a împărtășit analiza sa cu privire la întrebarea dacă Putin ar fi schimbat cursul războiului dacă NATO ar fi garantat că nu va primi Ucraina în rândurile sale.

Mike Turner, membru al Congresului: Domnule director Burns, există încă oameni care cred că acest război, această agresiune rusă, invazia în Ucraina, s-a întâmplat pentru că Rusia a vrut să împiedice Ucraina să adere la NATO. Sau poate pentru că Rusia încearcă să se opună NATO în Ucraina. Dar acest conflict armat este mult mai mult decât atât. Nu-i așa?

 

Putin crede că Ucraina nu este cu adevărat o țară 

 

Ajutați-ne să înțelegem acest conflict, ați fost ambasadorul SUA în Rusia, îl cunoașteți bine pe Putin, aveți acces la serviciile de informații, lucrați în mod constant cu Ucraina și cu administrația prezidențială americană pe această temă. Despre ce este vorba în acest război? Ce caută Putin în Ucraina?

,,Ceea ce a vrut Vladimir Putin și ceea ce l-a motivat să lanseze invazia brutală și neprovocată de acum doi ani a fost fixația sa de a subjuga Ucraina și de a controla alegerile acesteia. Acest lucru este mult mai amplu decât problema NATO'', a răspun directorul CIA.

Potrivit lui William Burns, ''Putin crede - și l-am auzit spunând acest lucru de multe ori în trecut - că Ucraina nu este o țară adevărată, este slabă și divizată. Iar ceea ce au făcut ucrainenii este că au demonstrat că sunt o țară reală care ripostează''.

''Și, prin urmare, cred că sunt multe în joc astăzi. Sunt multe în joc în asistența suplimentară pe care Congresul o are în vedere, nu numai pentru ucraineni și pentru securitatea europeană, ci și pentru interesele noastre pe termen lung în întreaga lume, inclusiv în zona Indo-Pacific'', a ţinut să precizeze Burns

Mike Turner, membru al Congresului: Domnule director Burns, ucrainenii vor să facă parte din Rusia?

William Burns, director al CIA: Marea majoritate a ucrainenilor, mai ales sub influența invaziei brutale a lui Putin, doresc să facă parte dintr-o Ucraină suverană și independentă. De aceea, ei luptă cu atâta curaj și determinare, cu sprijinul nostru, care rămâne incredibil de important pentru succesul lor.

Mike Turner, membru al Congresului: Dacă ar exista sprijin pentru Rusia în Ucraina, nu am vedea un fel de revoltă, un fel de nemulțumire în rândul oamenilor care sunt în favoarea cauzei Rusiei în timpul acestui conflict? Dar nu vedem așa ceva în Ucraina. Nu-i așa?

William Burns, director al CIA: Nu. Ceea ce vedeți este un curaj și o dovadă de îndrăzneală incredibilă, așa cum am spus mai devreme. Ucrainenii și-au demonstrat angajamentul față de o Ucraină suverană, independentă și democratică.

Mike Turner, membru al Congresului: Și în teritoriile pe care Rusia le-a confiscat de la Ucraina, există pace acolo? Este sigur pentru oameni să trăiască acolo? Care este atitudinea Rusiei față de ucraineni după ce și-a însușit teritoriul?

William Burns, director al CIA: Îi tratează ca pe niște cetățeni de mâna a doua, supunându-i la o represiune semnificativă. Permiteți-mi să adaug că este același mod în care își tratează proprii cetățeni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel