Serviciile de informaţii militare britanice: Flota rusă din Marea Neagră, slăbită de atacul asupra Sevastopolului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Serviciile de informaţii militare britanice au anunţat marţi că un atac asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întâmpinate de Rusia în războiul declanşat cu peste cinci luni în urmă în Ucraina, transmite DPA.

Pierderile părţii ruse includ însăşi nava-amiral, crucişătorul Moskva, în luna aprilie, potrivit raportului cotidian publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

''În urma informaţiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanţă alături de activităţi în vreme de război'', a explicat ministerul britanic, potrivit Agerpres.

În regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, continuau marţi dimineaţă confruntările între forţele ruse şi cele ucrainene în jurul oraşului Bahmut.

Statul major al armatei ucrainene a raportat respingerea unor atacuri ruse în mai multe locuri situate la sud de Bahmut.

De asemenea, forţele ruse au lansat un atac în nordul regiunii Herson, la limita administrativă cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit Kievului, artileria rusă a lovit poziţii ale armatei ucrainene pe întreaga linie a frontului în regiunile Harkov, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev. De asemenea, aviaţia militară rusă a atacat patru poziţii ale forţelor ucrainene.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel