Serviciile de informații din SUA verifică o posibilă implicare a unor cetățeni americani în asasinarea președintelui din Haiti

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursa foto: Frantz Exantus/Twitter
Sursa foto: Frantz Exantus/Twitter

Serviciile de informații din Statele Unite verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinarea preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moise, afirmă surse de la Washington citate de agenţia Reuters, potrivit agenției de presă Mediafax.

Doi indivizi cu dublă cetăţenie, haitiană şi americană, au fost arestaţi în Haiti. James S., în vârstă de 35 de ani, şi Joseph V., în vârstă de 55 de ani, sunt suspectaţi că au făcut parte din grupul de comando format din mercenari străini, în principal din Colombia, care l-au asasinat pe preşedintele Jovenel Moisi.

Surse de la Washington au declarat că agenţiile de informaţii americane verifică implicarea unor cetăţeni din SUA, fără a face referire în mod specific la cei doi indivizi arestaţi în Haiti.

Unul dintre indivizii cu cetăţenie americană arestaţi în Haiti a fost şeful agenţilor de securitate de la Ambasada Canadei în Port-au-Prince.

Cel puţin patru indivizi suspectaţi că ar fi participat la asasinarea preşedintelui Jovenel Moise au fost ucişi în cursul nopţii de miercuri spre joi în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, iar alţi suspecţi sunt căutaţi activ, unii fiind implicaţi în confruntări armate cu autorităţile haitiene.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă.

Franţa şi Statele Unite au condamnat vehement asasinarea preşedintelui haitian şi au cerut clarificări privind circumstanţele atacului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel