Serviciile de informații israeliano-arabe ar fi pus la cale asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul Corpului Gărzilor Revoluției Islamice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Qassem Soleimani - Iran
Generalul Qassem Soleimani - Iran

Un complot pus la cale de serviciile de informații israeliene și arabe pentru a-l asasina pe comandantul Corpului Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC), Generalul Qassem Soleimani din Iran, a fost dejucat, a anunțat directorul Organizației de Informații a IRGC, transmite agenția tasnim.

Șeful Organizației de Informații IRGC, Hojjatoleslam Hossein Taeb, a declarat, într-o adunare a comandanților IRGC, că „serviciile de securitate ebraică-arabă” au pus la cale, de câțiva ani, asasinarea generalului Soleimani în timpul ceremoniilor de doliu și să declanșeze în interiorul Iranului un război religios. 

Taeb a spus că inamicii programaseră asasinatul în timpul Fatimiyya - zilele în care musulmanii șiiti plâng martiriul lui Fatimah al-Zahra, fiica profetului Muhammad - și a sezonului Muharram, când oamenii organizează ceremonii de doliu în comemorarea Imamului Hussein, în regiunile de sud-est ale Iranului.

Crima ar fi urmat să fie comisă în provincia natală a generalului Qassem Soleimani, Kerman, a adăugat Taeb.

 

Plan dejucat

 

Potrivit șefului Organizației de Informații IRGC, o echipă de teroriști angajați de serviciile de securitate străine au planificat să intre în Iran, în timpul Fatimiyya, pentru a cumpăra o casă lângă Hussainia (o sală de congregare pentru ceremonii de comemorare a șiiților) aparținând tatălui generalului Soleimani. Aici trebuiau să transporte între 350 și 500 de kilograme de explozibili, să sape un tunel sub Hussainia și să arunce în aer locul imediat ce generalul Soleimani ar fi mers la ceremonia de doliu așa cum face în fiecare an.

El a spus că inamicii încercau să declanșeze un război religios și să atribuie asasinarea drept „act de răzbunare din interiorul țării”.

 

Urmăriți pas cu pas

 

Organizația de Informații IRGC a capturat o echipă de trei teroriști și a scos astfel la suprafață complotul care a durat ani ani întregi de pregătire, a adăugat Taeb, spunând că IRGC a urmărit cu atenție echipa teroristă chiar și atunci când a fost trimisă în țările vecine pentru un curs de pregătire în pregătirea atacului.

El a spus că inamicii erau atât de încrezători în complotul lor, încât un ministru al regimului israelian a anunțat că urma să fie asasinat, cu siguranță, generalul Soleimani.

Vezi și: Generalul iranian Salami, comandantul Gardienilor Revoluției: Distrugerea Israelului, un obiectiv la îndemână

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel