UK: Armata Rusă a folosit la Dnipro o rachetă antinavă AS-4 KITCHEN, cu grad scăzut de precizie / Patriot va putea intercepta și rachete Kh-22 (Ucraina)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta Kh-22
Racheta Kh-22

Federația Rusă susține, fără să prezinte argumente concrete, că atacul Armatei ruse nu este responsabil de distrugerea unui bloc de locuințe (atac soldat cu zeci de morți), ci de vină este o rachetă de apărare aeriană a Ucrainei.

Structura de informații a Ministerului britanic al Apărării, în informarea sa zilnică, explică de ce racheta antinavă Kh-22, lansată de Rusia, este cel mai probabil proiectilul care a lovit blocul de locuințe Dnipro.

AS-4 KITCHEN (n.r Kh-22 - numele menționat de informațiile britanice fiind clasificarea NATO a rachetei) este cunoscută pentru inexactitatea sa atunci când este folosită împotriva țintelor terestre, deoarece sistemul ei de ghidare radar nu distinge țintele în zonele urbane, explică britanicii.

„O rachetă mare antinavă AS-4 KITCHEN, trasă dintr-un bombardier Tu-22M3, a lovit, cel mai probabil, o clădire rezidențială din orașul Dnipro, soldat cu moartea a cel puțin 40 de persoane. Rusia a declarat în mod fals că responsabilitatea revine unei rachete de apărare aeriană a Ucrainei", se arată în mesaj.

Kh-22NA - în Muzeul Aviației din Kiev, Aeroportul Julianîi, wikipedia

Atacuri similare sunt responsabile și pentru alte incidente cu victime în masă în rândul populației civile, inclusiv bombardarea unui centru comercial din Kremenchuk pe 27 iunie 2022.

”Rachete precum AS-4 KITCHEN sunt nepotrivite misiunilor ce implică lovituri de precizie, iar dovezile din războiul din Ucraina sugerează că problemele privind capacitatea de lovire pe distanțe lungi a Rusiei sunt mult mai profunde”, se arată în mesaj.

 

Va putea sistemul de apărare aeriană Patriot să doboare rachetele rusești Kh-22?

 

Armata ucraineană va avea nevoie de câteva luni pentru a stăpâni sistemul de apărare aeriană Patriot / fotografie a armatei SUA

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ucrainene, Yurii Ignat, a declarat că sistemul Patriot va putea fi folosit împotriva rachetelor precum cea care a lovit blocul din Dnipro.

„S-a întâmplat cu IRIS-T și NASAMS, acolo (antrenamentul militarilor ucraineni n.r.) a durat câteva săptămâni. Poate câteva luni aici, pentru că sistemul Patriot are nevoie de mai multă atenție, este ceva mai complex, dar e și mai puternic. Poate lovi ținte aerobalistice până la 160 kilometri. Mai exact, cu Patriot va fi posibil să doborâm rachete precum Kh-22", a declarat Yuri Ignat.

Pe 14 ianuarie, Rusia a lansat un alt atac masiv asupra Ucrainei. În orașul Dnipro, o rachetă rusească, probabil Kh-22, a lovit o clădire de locuințe. Ca urmare, două scări ale clădirii cu 9 etaje, în care locuiesc peste 1.100 de oameni, s-au prăbușit. Potrivit ultimelor date, 44 de persoane au murit, inclusiv trei copii. Zeci de locuitori ai clădirii au fost răniți, 20 sunt încă căutați.

Citește și: EXCLUSIV - Coșmarul României? Rusia din nou pe Prut sau Dunăre. Scutaru: Armata rusă trebuie oprită în Ucraina. R. Moldova va fi următoarea ocupată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel