Servicii de informații germane: Rusia depune eforturi pentru influenţarea alegerilor europarlamentare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia depune eforturi pentru influenţarea alegerilor europarlamentare, programate la sfârşitul lunii mai, avertizează servicii de informații germane. 

Puterea de la Moscova nu stă departe de alegerile europarlamentare, ci încearcă să le influenţeze prin campanii de presă şi reţelele de socializare, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete germane, preluate de DPA, NTV şi Der Spiegel.

Rusia sprijină partidele eurosceptice, iar principala sa ţintă sunt tinerii.

Tinerii sunt vizați, în special. În unele cazuri, scopul este pur și simplu să se îndoiască de importanța Parlamentului European și să se reducă prezența în alegeri, care sunt programate pentru 23-26 mai.

Oficialii de la nivel înalt ai serviciilor de informații au subliniat că eforturile Rusiei până în prezent sunt mai puțin vizibile decât cele din alegerile prezidențiale din SUA din 2016 sau alegerile din Franța din 2017.

Acuzată în repetate rânduri de amestec în alegeri străine, îndeosebi în scrutinul prezidenţial american din 2016, Moscova a susţinut mereu că nu intervine în treburile altor ţări. Alegerile europarlamentare sunt prevăzute să aibă loc în perioada 23-26 mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel