Frăția Slavă. Serbia desfăşoară exerciții militare comune cu Rusia și Belarus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Exercițiul militar tactic, Slavic Brotherhood 2019 (Frăția Slavă), a început vineri în orașul sârbesc Pancevo, a precizat într-o declarație Ministerul rus al Apărării. Exercițiile tactice, care durează până pe 27 iunie, implică peste 1.000 de militari din Rusia, Belarus și Serbia, precum și aproximativ 50 de vehicule militare de transport militar și avioane de transport Il-76MD, potrivit BalkanInsight.com și Uawire.org.

Vineri, a avut loc o paradă a militarilor cu echipamentul din dotare, precum și o ceremonie de ridicare a steagurilor țărilor participante.

,,La exercițiu vor participa aproximativ 600 de soldați, inclusiv peste 200 de persoane din forțele aeriene rusești, aproximativ 300 de persoane din Forțele Armate sârbe și până la 60 de militari din Belarus, precum și peste 50 de vehicule de luptă", a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Exercițiile vor continua în diverse baze de antrenament din întreaga țară. Conform declarației, exercițiile vor culmina la 24 iunie, pe aeroportul Kovin, aflat la aproximativ 50 km distanță de capitala Belgrad.

Potrivit BalkanInsigh, până la data de 13 iunie Ministerul sârb al Apărării nu a confirmat că pe teritoriul ţării vor avea loc exerciţii militare tactice comune cu alte două state, deoarece nu publicase informații pe site-ul său.

Rusia a trimis 200 de parașutiști și echipamente din dotarea Diviziei 76 – Grăniceri – Asalt Aerian, cu sediul la Pskov, oraș aflat în nord-vestul Rusiei.

Acesta este cel de-al cincilea exercițiu al Frăției Slave. Anterior, s-au organizat exerciții în Rusia în 2015 și 2018, în Serbia în 2016 și în Belarus, în 2017.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel