Șeful SVR acuză Occidentul de război hibrid împotriva Rusiei și Belarusului

Ionel Copcea |
Data publicării:
Directorul Serviciului de Informații Externe din Rusia (SVR), Serghei Naryshkin
Directorul Serviciului de Informații Externe din Rusia (SVR), Serghei Naryshkin

Șeful Serviciul de Informații Externe (SVR) din Federația Rusă, Serghei Naryshkin, a declarat, pe 03.06.2021, în urma unei întâlniri cu directorul Comitetului Securității de Stat (GRU) din Republica Belarus, că sancțiunile occidentale împotriva celor două state reprezintă o formă de război hibrid.

“Evaluăm sancțiunile țărilor occidentale drept acțiuni agresive, care sunt întreprinse în afara cadrului dreptului internațional ... Toate acestea sunt elemente ale unui război hibrid”, a spus Naryshkin, a cărui declarație a fost preluată de agenția BelTA.

Șeful SVR a precizat că, în acest context, termenul de “pași neprietenoși” este prea ușor.

“Aceste acțiuni agresive sunt îndreptate împotriva suveranității țărilor noastre și nu suportăm acest lucru. Stăm fermi pe pozițiile de apărare a valorilor universale, pe care le prețuim, și, indiferent ce se va întâmpla, ne vom apăra dreptul nostru la dezvoltarea suverană și la alegerea căilor de dezvoltare”, a menționat Naryshkin. 

Acesta a subliniat, de asemenea, că serviciile speciale rusești apreciază parteneriatele cu colegii lor din Republica Belarus.

“Apreciem foarte mult nivelul de interacțiune, încrederea din relațiile dintre cele două servicii, precum și parteneriatele noastre”, a declarat șeful SVR.

În opinia sa, aspectele legate de asigurarea celor două țări și a Statului Unional în ansamblu reprezintă o parte importantă a cooperării interstatale.

“Problema protejării independenței și suveranității noastre este urgentă. Și în acest sens, interacțiunea dintre serviciile speciale are o mare importanță”, a concluzionat Naryshkin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel