Șeful Statului Major rus: 10.000 de militari NATO sunt staționați permament la granițele de vest ale Rusiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Șeful Statului Major al Rusiei, generalul Valery Gerasimov a avertizat că puterea forțelor înaintate ale NATO, inclusiv contingentul trupelor americane lângă granițele vestice ale Rusiei, va continua să crească.

"Până la 10.000 de soldați din țările extraregionale membre ale Alianței sunt staționați în Europa de Est permanent," a spus Gerasimov citat de agenția TASS.

El a avertizat că forța trupelor NATO, inclusiv contingentul trupelor americane în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, va continua să crească.

"Acest lucru rezultă și din acordul încheiat în 2020 între Washington și Varșovia, care prevede desfășurarea suplimentară a centrelor de comandă, a unităților logistice, a forțelor de operațiuni speciale și a aviației pe teritoriul polonez", a adăugat el.

Declarația șeful Statului Major al Armatei Rusiei a fost făcută cu ocazia Conferinței de Securitate Internațională care a avut loc la Moscova sub egida Ministerului Apărării din Rusia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel