Șeful spionajului militar ucrainean spune că Rusia nu s-ar fi descurcat fără armele furnizate de Coreea de Nord: Acest lucru a fost întotdeauna considerat sub demnitatea ruşilor

DefenseRomania Team |
Data publicării:
!!!foto AFP!!!
!!!foto AFP!!!

Șeful spionajului militar ucrainean Kiryilo Budanov spune că Rusia se bazează foarte mult pe armamentul nord-coreean. "Fără ajutorul lor, situația ar fi fost catastrofală", a declarat Budanov pentru Financial Times. Budanov a spus că, pentru ruși, folosirea armelor nord-coreene este o "indignare". 

Rusia ar fi fost într-o situație dificilă fără armele Coreei de Nord, spune șeful spionajului militar din Ucraina. Kirilo Budanov a declarat pentru Financial Times, într-un interviu publicat duminică, că, din câte știe el, Coreea de Nord este acum cel mai mare furnizor de arme al Rusiei.

,,Într-adevăr, au transferat o cantitate semnificativă de muniție de artilerie", a spus Budanov. "Acest lucru a permis Rusiei să mai răsufle puțin. Fără ajutorul lor, situația ar fi fost catastrofală".

Ca urmare a războiului purtat împotriva Ucrainei, Rusia a fost afectată de sancțiunile drastice impuse de Occident. Datorită unei penurii de arme, rușii au fost nevoiți să apeleze la aliați precum Iranul și Coreea de Nord pentru a se aproviziona.

Coreea de Nord a fost acuzată de furnizarea de arme și muniții către Rusia, în special în contextul războiului din Ucraina. Misiunea SUA la ONU a declarat că Phenianul a trimis peste 1.000 de containere cu arme și muniții către Rusia, pentru a fi folosite în conflict.

Comunitatea internațională, inclusiv Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite, Ucraina și alte aproape 50 de țări, a condamnat cu fermitate aceste presupuse transferuri de arme, considerându-le o încălcare a normelor internaționale. Kremlinul a negat în mod constant aceste acuzații.

Cu toate acestea, să apeleze la Coreea de Nord pentru arme, spune Budanov, nu este un lucru de care rușii să fie mândri. "Acest lucru a fost întotdeauna considerat sub demnitatea lor", a declarat el pentru Financial Times. "Este o rușine".

La 5 ianuarie, secretarul britanic al apărării a afirmat că președintele rus Vladimir Putin a trebuit să implore Coreea de Nord pentru armele respective.

,,Lumea a întors spatele Rusiei, obligându-l pe Putin să fie umilit și să meargă cu căciula în mână la Coreea de Nord pentru a-și continua invazia ilegală", a scris Grant Shapps într-un comentariu publicat reteau de socializare X.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel