Şeful spionajului militar ucrainean: Ruşii încearcă să cumpere arme prin intermediul unor terţi. Serbia i-a refuzat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Arme de calibru mic produse de compania sârbă Zastava.
Arme de calibru mic produse de compania sârbă Zastava.

Guvernul sârb, de la care mulți rusi aveau mari așteptări, a refuzat să trimită arme Moscovei pe fondul invaziei militare desfasurate in Ucraina. Șeful Serviciului Militar de Informații (GUR) al Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat acest lucru într-un interviu pentru Vocea Americii.

 

,,De fapt, aproape singura țară care chiar transferă (către Rusia - n.r.) arme mai mult sau mai puțin serioase este Iranul. Nu vă voi spune nimic nou aici. Au existat rapoarte că ar veni ceva arme şi din Coreea de Nord, dar nu avem nicio confirmare în acest sens. Nu există niciun caz consemnat de noi ca un anumit tip de armă a venit din Coreea de Nord și că a fost folosită'', a spus Kirilo Budanov.

,,În ceea ce privește alte țări, Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde - pentru că problemele lor sunt într-adevăr semnificative. Serbia, pentru care toată lumea din Rusia avea mari speranțe, a refuzat să le trimită arme", a declarat Budanov.

Potrivit şefului Serviciului Militar de Informații (GUR), există anumite eforturi întreprinse de Rusia pentru a cumpăra arme prin intermediul unor țări terțe.

"Acum încearcă cu Myanmar. Vom vedea ce va rezulta în timp. Dar, de fapt, în ceea ce privește furnizarea de arme, Rusia se limitează la Iran. Asta începând de astăzi", a adăugat șeful GUR.


Budanov a declarat că Federația Rusă vrea să sperie lumea cu arsenalul său nuclear

 

,,Și de câte ori a fost deja exprimat acest lucru? 'Linia roșie! Rusia va folosi armele nucleare, le folosește deja aproape!'. Acest lucru se întâmplă de ceva timp... Prima dată s-a întâmplat la sfârșitul primăverii, iar apoi a continuat o dată la fiecare lună și jumătate. Punctul culminant a fost de la sfârșitul verii până la mijlocul toamnei. S-a întâmplat? Nu, nu s-a întâmplat. Pot ei să recurca la acest lucru? Ipotetic, totul este posibil în această viață. Este realist? Nu, nu este posibil. Asta pentru că Rusia este un stat "balon de săpun", să spunem așa. Ei exagerează totul", a declarat Budanov.

Potrivit înaltului oficial al serviciilor militare de informaţii ucrainene, liderii ruși sunt departe de a fi idioții în care încearcă să pozeze în fața întregii lumi.

,,Ei înțeleg în mod clar principalul lucru: armele nucleare nu sunt arme - ele sunt un mijloc de descurajare strategică. În al doilea rând, utilizarea unui mijloc de descurajare nucleară de către oricine din lume va duce la consecințe, să spunem, fatale pentru cel care o face. Oricine ar fi", a adăugat Kirilo Budanov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel