Şeful spionajului militar ucrainean ironizează Rusia: Noua ofensivă militară este atât de mare, încât nimeni nu o poate vedea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine

Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că marea ofensivă militara planificate de Rusia este deja în curs de desfășurare, dar este de o calitate foarte slabă.

Într-un interviu acordat Forbes, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a precizat că marea ofensivă pe care o vizează (n.a. Rusia) este deja în curs de desfășurare. Dar, la modul în care se desfășoară aceasta, nu toată lumea o poate vedea, atât de bună este calitatea ofensive."

Budanov a precizat că forţele ruse de ocupaţie au ca "sarcina strategică" să ajungă la granițele administrative ale oblasturilor Donețk și Luhansk până la 31 martie.

În același timp, el a asigurat că acestea sunt doar vise, deoarece rușii nu vor putea pune în aplicare un astfel de plan.

La 21 februarie, Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a remarcat că ocupanții ruși nu au avut niciun succes în "marea ofensivă" de pe frontul estic al Ucrainei.

Rezumând rezultatele unui an de război în Ucraina, șeful serviciului ucrainean de informații, Kirilo Budanov, a remarcat că stocul de obuze de artilerie al Rusiei a scăzut cu până la 30%, numărul rachetelor rămase este tot mai mic, iar capacitatea maximă de producție a Rusiei este de aproximativ 40 de rachete de croazieră pe lună.

Potrivit biroului de presă al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, generalul-maior Budanov a declarat că toate acestea au forțat Moscova să renunțe la planurile sale ambițioase de a cuceri Kievul și să-și reorienteze eforturile către încercarea de a ocupa întreaga regiune Luhansk și Donețk.

"Mai mult de 90% dintre rușii mobilizați au fost trimiși imediat pe front. Toți sunt pe front... Multe unități ale Federației Ruse sunt formate de la zero - sunt urcaţi fără echipament în camionae Urali și Kamaz. Nu mai au IFV-uri", a declarat șeful serviciului ucrainean de Informații.

El a mai precizat că Rusia nu poate produce anual un număr mare de tancuri și a respins declarațiile reprezentanților autorităților ruse potrivit cărora Federația Rusă produce 800 de tancuri pe an.

Șeful serviciului ucrainean de informații a mai spus că, de la jumătatea primăverii și până la sfârșitul anului, vor avea loc bătălii decisive, care vor reprezenta un punct de cotitură în războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

După cum a relatat anterior ministerul ucrainean al apărării, Rusia desfășoară măsuri pentru a asigura următorul val de mobilizare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel