Șeful serviciilor secrete egiptene s-a întâlnit la Benghazi cu comandantul forțelor din estul Libiei

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce Turcia a semnat cu guvernul de la Tripoli un acord în domeniul gazelor și petrolului, șeful serviciilor secrete egiptene s-a întâlnit la Benghazi cu comandantul forțelor din estul Libiei. Miercuri, a avut loc o întâlnire între șeful serviciului egiptean de informații, generalul-maior Abbas Kamel, și comandantul forțelor din estul Libiei, Khalifa Haftar, în orașul Benghazi, în estul țării.

Al-Massar TV bazat în Iordania, condus de Mahmoud Al-Ferjani, membru al Biroului de Informații al Forțelor Libiene din Est, a relatat că Kamel și o delegație egipteană de rang înalt s-au întâlnit cu Haftar la Benghazi.

Agenția turcă Anatolia a confirmat că delegația egipteană condusă de șeful Serviciului General de Informații a părăsit miercuri seara orașul Benghazi, după o întâlnire cu Haftar care a durat ore în șir, fără a menționa detalii suplimentare.

Egiptul are o legătură puternică cu Haftar, pe care l-a susținut politic de multe ori. Comandantul forțelor din estul Libiei a avut recent o relație încordată cu Guvernul de Unitate Națională de la Tripoli, despre care Cairo consideră că și-a pierdut legitimitatea după ce Camera Reprezentanților Libiei din Tobruk (est) a numit un alt executiv în martie, prezidat de Fathi Bashagha, care dispută puterea cu Dabaiba.

Vizita generalului-maior Kamel în Libia survine după revenirea tensiunilor între Ankara și Cairo, în urma unui acord în domeniul gazelor și petrolului semnat de Turcia și guvernul Al-Dabaiba la începutul acestei luni.

În urma semnării acordului, ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry a declarat că guvernul Dabaiba nu are dreptul să semneze acorduri internaționale.

Ankara a făcut pași, în urmă cu aproximativ doi ani, pentru a-și normaliza relațiile cu Cairo, după ani de tensiuni pe fondul poziției turcești care respingea lovitura militară împotriva fostului președinte egiptean Mohamed Morsi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel