Şeful serviciilor de informaţii din Bosnia, arestat după acuzaţii privind falsificarea de diplome universitare

Eduard Pascu |
Data publicării:
Osman Mehmedagic Sursa foto: Twitter/TV N1 Sarajevo
Osman Mehmedagic Sursa foto: Twitter/TV N1 Sarajevo

Poliţia bosniacă l-a arestat miercuri pe şeful serviciilor de informaţii ale ţării după acuzaţii de spălare de bani şi abuz în serviciu pentru a falsifica diplome universitare, au anunţat poliţia şi procurori, citaţi de Reuters.

Osman Mehmedagic, şeful Agenţiei Informaţii-Securitate (OSA), a fost arestat la cererea procurorilor şi poliţia desfăşoară activităţi în consecinţă, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sarajevo, Mirza Hadziabdic, transmite Agerpres.

Parchetul a anunţat într-un comunicat că îl investighează pe Mehmedagic pentru fapte penale de abuz în serviciu, falsificare de documente şi spălare de bani.

Potrivit parchetului, mai multe informaţii vor fi disponibile mai târziu miercuri.

Corupţia este larg răspândită în Bosnia, împărţită etnic după sângeroasa destrămare a Iugoslaviei în războaiele din Balcani din anii 1990, fiind infiltrată în toate sferele vieţii, inclusiv în sistemul judiciar, educaţie şi sănătate.

Luna trecută, poliţia l-a arestat pe directorul Universităţii Americane din Sarajevo şi Tuzla, împreună cu doi asociaţi pentru eliberare ilegală a unei diplome lui Mehmedagic.

În octombrie, Mehmedagic şi un asociat au fost acuzaţi de abuz în serviciu după ce ar fi folosit resurse ale agenţiei pentru a spiona un bărbat care a depus o plângere penală împotriva sa, dar instanţa i-a achitat. Procurorii au făcut recurs.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel