Șeful Pentagonului: Dacă câștigă în Ucraina, Rusia nu se va opri, iar NATO va fi atrasă în război. Propaganda, la Moscova: Acum toată lumea vede că Washingtonul e agresorul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat joi că NATO va fi atrasă în război dacă Ucraina va fi învinsă de forțele ruse.

În timpul unei audieri a Comisiei pentru Serviciile Armate a Camerei, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a transmis un mesaj dur, afirmând că forțele NATO vor fi nevoite să se alăture luptei împotriva Moscovei dacă Ucraina pierde împotriva Rusiei. 

Declarațiile lui Austin au venit pe fondul tensiunilor alimentate de declarația ”atent cumpănită și calculată” a președintelui francez Emmanuel Macron privind o potențială desfășurare de trupe în Ucraina.

Declarația ministrului apărării a subliniat îngrijorările cu privire la implicațiile mai largi ale înfrângerii Ucrainei, subliniind posibilitatea ca Rusia să-și extindă și mai mult ambițiile teritoriale dincolo de granițele Ucrainei. 

El a subliniat îngrijorarea în rândul țărilor baltice, temându-se că acestea ar putea fi următoarele ținte ale agresiunii ruse. „Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va opri, va continua să atace și să pună mâna pe teritoriul suveran al vecinilor săi”, a spus Austin, relatează AP .

„Și dacă ești o țară baltică, ești foarte îngrijorat că vei fi următorul. Și de aceea îl cunosc pe Putin, știu de ce este capabil. Și sincer, dacă Ucraina pierde, chiar cred că NATO va intra în război cu Rusia”.

Afirmația lui Austin cu privire la potențiala implicare a NATO în conflictul cu Rusia a provocat reacții mixte, unii lideri europeni s-au îndepărtat de idee, în timp ce alții, precum Macron, au susținut opinii similare.

 

Reacția la Moscova: Acum toată lumea vede cine este agresorul - Washingtonul

 

Kremlinul a reacționat ferm, considerând comentariile lui Austin ca pe o amenințare directă. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a condamnat declarațiile lui Austin, caracterizându-le drept dovezi ale intențiilor agresive ale Washingtonului. Ea a sugerat că o astfel de retorică servește doar la demascarea adevăratului agresor în conflictele actuale. „Este aceasta o amenințare directă la adresa Rusiei sau o încercare de a inventa o scuză pentru Zelenski? Amandoi sunt nebuni. De aceea, acum toată lumea vede cine este agresorul - Washington”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe Telegram.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel