Şeful diplomaţiei de la Helsinki: Finlanda nu are intenţia de a adera la NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Finlanda nu are în prezent nicio intenţie de a adera la NATO, a susţinut vineri ministrul de externe finlandez Pekka Haavisto, în contextul sporirii tensiunilor între Rusia şi Ucraina, informează Reuters.

''Finlanda nu discută despre aderarea la NATO şi nici nu are un asemenea proiect viitor. Politica Finlandei în domeniul securităţii rămâne neschimbată'', a declarat Haavisto într-o videoconferinţă a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

Secretarul de stat american Antony Blinken a dat de înţeles, într-un interviu acordat joi postului de televiziune MSNBC, că Finlanda doreşte să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice.

NATO are în prezent 30 de membre, dintre care 21 fac parte şi din Uniunea Europeană. Ţările membre UE care nu au aderat la Alianţa Nord-Atlantică sunt Austria, Cipru, Finlanda, Irlanda, Malta şi Suedia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel