Şeful adjunct al Statului Major al Rusiei este suspectat de fraudă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Colonelul general Khalil Arslanov, șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Rusia a fost acuzat de „fraudă la scară largă", a informat agenția de știri Interfax, citând o sursă din armata rusă, informează Uawire.org.

Unul dintre cazurile de fraudă implică furnizarea de echipamente militare de producție chinezească ca echipamente produse în Rusia , relatează cotidianul rus Kommersant. Anchetatorii cred că acest lucru a fost făcut printr-o simplă schimbare de etichete. Prejudiciul este estimat la 2,2 miliarde de ruble, aproximativ 34,47 milioane USD la cursul actual de schimb.

Cotidianul rus precizează faptul că ancheta a fost rezultatul unor acorduri de recunoaștere anticipată dintre Parchetul Militar rus și Alexander Davidov, fostul CEO al CSC Voentelecom și presupușii săi complici.

Cazul împotriva conducerii Voentelecom pentru delapidarea fondurilor de stat a fost în curs de la sfârșitul anului 2017, cazul lui Arsalanov fiind disjuns din cazul Voentelecom.

Unul dintre complicii lui Arsalanov este colonelului Pavel Kutakhov, șeful Departamentului de Îmbunătățirea a Bazei Tehnologice al forțelor armate ruse. Atât acesta, cât și Arslanov nu și-au recunoscut vinovăția. Kutakhov a fost plasat în arest, dar lui Arslanov i s-a făcut rău în timpul interogatoriului și a fost internat în spital.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel