Șefii apărării statelor NATO, primele măsuri operative pentru aplicarea deciziilor Summit-ului de la Madrid

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR), gen. Christopher Cavoli - stânga; Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT) gen. Philippe Lavigne / facebook, NATO
Foto: Comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR), gen. Christopher Cavoli - stânga; Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT) gen. Philippe Lavigne / facebook, NATO

La reuniunea de la Talinn s-au discutat modalitățile de operaționalizare efectivă a deciziilor adoptate la Summit-ul de la Madrid.

În acest weekend, șefii apărării din toate statele NATO s-au reunit pentru conferința anuală din Tallinn, Estonia, pentru a discuta despre evoluțiile strategice din cadrul Alianței.

La conferință a participat și Gen. Christopher G. Cavoli, Comandant Suprem Aliat în Europa (SACEUR). Din partea României a participat șeful Statului Major General al Armatei Române, Daniel Petrescu.

Discuțiile au vizat implementarea deciziilor privind descurajarea și postura de apărare a NATO luate de conducerea politică la Summit-ul NATO de la Madrid, precum și operaționalizarea strategiei de descurajare și apărare a NATO.

S-a urmărit, de asemenea scăderea duplicărilor între măsurile adoptate de statele membre și cele adoptate la nivelul Alianței.

„Această strategie asigură că planurile naționale sunt mai strâns legate de planurile Alianței, și că sporim viteza și eficacitatea forțelor noastre rapide dislocabile”, a subliniat amiralul amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO.

 

Abordare 360 de grade și Interoperabilitate prin Transformare Digitală

 

Într-o sesiune dedicată viitorului forțelor armate, Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul Philippe Lavigne, a împărtășit cu șefii apărării din statele membre NATO din cunoștințele sale privind construirea unei Alianțe cu mai multe zone de dezvoltare și în privința consolidării interoperabilității NATO prin Transformare Digitală.

Totodată, gen. Christopher Cavoli (al doilea din dreapta) și-a exprimat considerațiile strategice cu privire la poziția actuală și viitoare a NATO pe flancul estic și privind abordarea de tip ”360 de grade” a Alianței asupra securității.

Acestea sunt două priorități care conduc NATO - Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT) în accelerarea implementării concrete a conceptului de război.

„Trebuie să continuăm să ne dezvoltăm și să ne adaptăm. De aceea, comandantul suprem aliat al NATO pentru transformare, generalul Lavigne, ne-a oferit cunoștințele sale despre cum putem promova cooperarea între domenii și ramuri de serviciu și cum ne putem transforma forțele armate în era digitală”, a declarat amiralul Rob Bauer.

Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare conduce transformarea structurilor, forțelor, capacităților și doctrinelor militare ale NATO pentru a îmbunătăți eficiența militară a Alianței și face recomandări autorităților politice și militare ale NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel