Şef adjunct al serviciului de informații militare al Ucrainei: Rachetele folosite de Rusia pentru a ne ataca vin direct de pe linia de producţie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unele rachete pe care Rusia le foloseşte acum pentru a bombarda Ucraina sunt produse recent şi vin direct de pe linia de producție. Printre armele folosite de ruşi se numără rachete produse în luna august a acestui an, a declarat sâmbătă generalul Vadim Skibitsky, şef adjunct al serviciului ucrainean de informaţii militare [GUR]. Ucraina a făcut de mai multe ori apel la statele occidentale să impună un pachet de sancţiuni mai dur industriei ruse de apărare pentru a îngreuna reaprovizionarea armatei ruse cu armament.

,,Unele rachete vin direct de pe linia de producție'', a spus generalul Vadim Skibitski, insistând să precizeze că bombardamentele şi atacurile Rusiei asupra infrastructurii ucrainene vor mai dura, deoarece industria rusă de apărare poate produce în continuare rachete.

,,Comparativ cu perioada de dinainte de război, producția a scăzut, dar, din păcate, Rusia poate produce în continuare un anumit număr de rachete de croazieră și alte arme folosite împotriva țării noastre ca urmare a eludării sancțiunilor economice", a scris Skibsky într-o declarație care a fost publicată de GUR pe site-ul oficial.

Reprezentantul serviciilor militare de informații ucrainene a repetat evaluarea sa anterioară potrivit căreia, pentru anumite tipuri de arme, Rusia folosește deja rezerva strategică, adică cele 30 de procente care trebuie să rămână în permanență în inventarul forțelor armate.

Potrivit GUR, în ultimele două luni, Rusia a importat muniție de artilerie de 122 mm și 152 mm din Belarus. Serviciile ucrainene de informaţii au raportat anterior, de asemenea, că Rusia încearcă să achiziționeze arme din țări terțe. În special, acest lucru se aplică rachetelor Smerch și Uragan pentru sistemele de artilerie reactivă, deoarece producția în serie a acestor arme nu a început încă în Rusia.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

De asemenea, se poartă negocieri cu Iranul pentru achiziţia şi transferul unor rachete. Există chiar rapoarte despre acorduri pe care Rusia a încercat să le semneze cu Iranul, dar încă nu există dovezi că Moscova ar fi achiziţionat rachete iraniene.

De mai multe luni, există rapoarte privind reducerea şocurilor de rachete rusești. La începutul lunii noiembrie, Skibsky a anunțat, într-un interviu acordat săptămânalului britanic "Economist", că Kremlinul a folosit deja aproape 80% din rachetele sale moderne aflate pe stoc. R

Reprezentanţii serviciului ucrainean de informaţii militare [GUR] au precizat anterior ca Rusia are mai avea doar aproximativ 120 de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander. Această informaţie nu a putut fi confirmată din alte surse, deoarece nivelul de secretizare al informaţiilor privind stocurile de armament ale armatei ruse sunt la cel mai înalt nivel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel