Securitatea informatică, o MINĂ de AUR pentru locuri de muncă? "Putem face mult"

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
atac cibernetic
atac cibernetic

Directorii IBM nu au oferit un răspuns clar dacă securitatea cibernetică poate apărea ca o necesitate foarte importantă din perspectiva ocupării forței de muncă, dar au explicat că sunt necesare seturi diferite de abilități și abordări pentru a obține astfel de locuri de muncă.

Potrivit IBM, există o lipsă masivă de profesioniști în domeniul securității cibernetice, îndemnând tinerii absolvenți să caute acest segment, ca o opțiune de carieră profitabilă. Compania, care se uită la India ca la o fundație de talente pentru a servi piețelor mondiale de securitate cibernetică, a declarat că sunt necesari profesioniști în domeniul securității cibernetice. "Pot găsi oameni, da, pot. Dar pot găsi un număr suficient de oameni? Există, evident, o oportunitate pentru un număr mai mare de oameni decât avem acum", a declarat Ananda K Vaideeswaran, director și lider global integrat, potrivit financialexpress.com.

Kartik Shahahni, lider de securitate integrat pentru IBM India și Asia de Sud, a explicat că soluțiile de securitate contribuie în prezent la "procente de două cifre" la veniturile IBM India în prezent, în timp ce ponderea acesteia din totalul personalului este mult mai mică.

Preocupări

De menționat că sunt preocupări din ce în ce mai mari legate de sectorul tehnologiilor informaționale de la perspectiva de admisie a forței de muncă. Dat fiind că din ce în ce mai multe sarcini se automatizează odată cu apariția unor tehnologii mai noi, cum ar fi inteligența artificială și învățarea în mașină, este nevoie de un număr redus de persoane pentru sectorul IT intern de 160 miliarde de dolari, pentru a face același lucru în comparație cu trecutul. Directorii IBM au refuzat să dea un răspuns clar cu privire la faptul că securitatea cibernetică poate apărea ca o necesitate importantă din perspectiva ocupării forței de muncă, dar a explicat că sunt necesare seturi diferite de abilități și abordări pentru a obține astfel de locuri de muncă.

VEZI ȘI Neculai Banea: Ne preocupă formarea forței de muncă

Nevoia de schimbare

Vaideeswaran a spus că este nevoie de schimbări de la nivel de școală și de absolvire la nivel postuniversitar, ceea ce va ajuta industria să obțină persoanele potrivite. "Nu prea mulți tineri se uită la securitatea cibernetică ca la o oportunitate de angajare. Acesta este, probabil, un domeniu în care putem face mult ca o industrie", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel