Secretarul General al NATO, vizită la bordul portavionul USS Harry S. Truman: Suntem pregătiţi să răspundem la orice amenințare

S.I. Catalin / 13 oct 2018 / 09:35

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat vineri (12 octombrie 2018) portavionul USS Harry S. Truman, în Marea Nordului, împreună cu Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Curtis Scaparrotti.

Portavionul USS Harry S. Truman USS este pe cale să participe la cel mai amplu exerciţiu militar organizat de NATO după încheierea Războiului Rece, Trident Juncture 2018, care se alătură altor șaizeci de nave din întreaga Alianță.

Secretarul General a mulțumit echipajului USS Truman pentru modul în care își fac datoria, subliniind că portavionul ajută la menținerea liniilor maritime de comunicare deschise. El a precizat, de asemenea, că portavionul a fost esențial pentru misiunile care au dus la înfrângerea ISIS în Siria și Irak.

Stoltenberg a salutat faptul că USS Truman participă la exercițiul Trident Juncture 2018, care marchează prima vizită a unui grup de portavioane americane în apele norvegiene, din 1987. Secretarul General a spus că exerciţiul Trident Juncture va trimite un mesaj clar al solidarității Alianţei - că NATO este pregătită pentru a răspunde la orice amenințare din orice direcție.

Subliniind rolul cheie al puterii maritime în descurajarea și apărarea puternică a NATO, Stoltenberg a precizat că Oceanul Atlantic este o punte între America de Nord și Europa care trebuie protejată. El a salutat faptul că Alianța își intensifică eforturile în acest sens, inclusiv un nou comandament a Forțelor Aliate pentru Atlantic în Norfolk, Virginia.

Vineri, secretarul general și generalul Scaparrotti au vizitat, de asemenea, HDMS Esbern Snare al Marinei Regale daneze – una dintre cele mai mari nave de lupta din marina daneză.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy