Sistemele împotriva dronelor vor ajunge în Ucraina „în următoarele zile” - Secretarul general al NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Hawk / US Army, nicholas vidro
Hawk / US Army, nicholas vidro

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice anunță noi livrări de sisteme anti-aeriene.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a anunțat transferul în Ucraina, „în zilele următoare”, a mijloacelor de contracarare a dronelor kamikaze iraniene, pe care Rusia le folosește în mod activ pentru a ataca orașele ucrainene.

Stoltenberg a făcut declarațiile în timpul unei  discuții  la Forumul de politică externă de la Berlin.

„Cel mai important lucru pe care îl putem face este să îndeplinim ceea ce au promis membrii Alianței, să activăm și să furnizăm și mai multe sisteme de apărare aeriană. În zilele următoare, NATO va preda sisteme antidrone pentru a contracara amenințarea specifică a dronelor, în special cele din Iran”, a spus secretarul general NATO.

Comentând rolul Teheranului în a ajuta forțele ruse, Stoltenberg a subliniat că „nicio țară nu ar trebui să sprijine războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”.

De asemenea, secretarul general al Alianței a subliniat că sistemele de apărare aeriană deja transferate la Kiev „au schimbat situația de pe câmpul de luptă”.

"De aceea Rusia nu a reușit să obțină controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei. Acesta a fost un dezavantaj semnificativ al forțelor ruse pe parcursul operațiunii: se așteptau să poată prelua controlul asupra spațiului aerian, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a menționat el.

Aamintim că, în urma rezultatelor reuniunii ministeriale a NATO de săptămâna trecută, Stoltenberg a anunțat că statele NATO vor trimite în Ucraina sisteme de combatere a dronelor pentru a proteja împotriva atacurilor rusești asupra infrastructurii civile.

Tot ce trebuie să știi: 

Ucraina a dezvăluit câte drone iraniene Shahed a achiziționat Rusia pentru a continua invazia

Un Ramstein istoric pentru Ucraina: Franța ar urma să transfere trei lansatoare multiple M270. Ceilalți aliați anunță și ei noi sisteme

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel