Sea Breeze 2019: Rusia este deranjată de prezenţa navelor militare americane în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava de intervenţie rapidă USNS Yuma (T-EPF-8)
Nava de intervenţie rapidă USNS Yuma (T-EPF-8)

Două nave militare americane se află în Marea Neagră pentru a participa la Exerciţiul naval "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre.

Publicația ucraineană Dumskaya.net a informat că, pe 29.06.2019, nava rapidă de desant USNS Yuma (T-EPF-8) aparținând Forțelor Navale ale SUA a intrat în portul Odesa, pentru participarea la exercițiul Sea Breeze-2019.

,,Nava americană rapidă de transport desant Yuma a traversat Marea Neagră în cursul nopții și a intrat în portul Odesa în această dimineață", a menționat publicația. Potrivit acesteia, cu nava de desant au fost aduse în Ucraina subunități de infanterie marină, care vor participa la exercițiu. În portul Odesa a mai sosit si distrugătorul american USS Carney (DDG-64). 

,,Intrarea distrugătorului Carney în Marea Neagră pentru Exerciţiul Sea Breeze reafirmă angajamentul Forţelor Navale americane pentru această regiune vitală şi pentru partenerii noştri valoroşi. În acest mediu de securitate dinamic, capabilităţile noastre navale din Europa sunt constante şi continuă să efectueze misiuni de rutină alături de aliaţi şi parteneri din zona Mării Negre, pentru garantarea stabilităţii şi prosperităţii regionale", a precizat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei militare a 6-a a SUA, potrivit site-ului News.usni.org.

Exerciţiul naval "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre, a început luni.

Rusia monitorizează atent activităţile navelor NATO din Marea Neagră

,,Forțele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la urmărirea distrugătorului american Carney, imediat după intrarea acestuia în acvatoriul Mării Negre", se arată într-un comunicat de presă al Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse, potrivit RIA.ru.

,,Fregata Smetlivy a FRMN a început să monitorizeze direct acțiunile navei americane. În plus, pe toată durata șederii distrugătorului în zona de responsabilitate a FRMN, acesta va fi supravegheat prin întrebuințarea mijloacelor electronice și tehnice ale flotei", au precizat reprezentanții centrului.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel