Se teme să nu fie otrăvit. Vladimir Putin și-a adus propria cană la summitul G20

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus, Vladimir Putin a folosit la summitul G20 de la Osaka, Japonia, propria cană. El a făcut astfel notă discordantă față de ceilalți președinți care au folosit paharele puse pe masă de organizatori. 

În timpul cinei festive pentru președinții țărilor membre ale clubului G20 le-au fost servite mâncăruri creative a celor mai buni bucătari japonezi, dar și vinuri rare locale și ceai cu conținut scăzut de cofeină. Dar președintele rus Vladimir Putin nu a băut din paharele aflate pe masă, scoțând o cană albă, cu stema aurie a Rusiei. Putin în mod regulat aduce cu sine acest accesoriu în excursii atât în Rusia cât și în străinătate, iar în ceea ce privește mâncarea, are întotdeauna un degustător care verifică toate alimentele, transmite paginaderusia.

Potrivit agenției de presă France Press, faptul că Putin și-a adus cana la cina oficială și a băut doar din ea a provocat numeroase glume în rețelele sociale și presupunerea că liderul rus suferă de paranoia. Putin, care a adus la cina festivă oficială propria cană a făcut mass-media străină să creadă că liderul rus de 66 de ani nu are încredere în nimeni, fiindu-i frică să nu fie otrăvit.

Organizatorii reuniunii de la Osaka au dezvăluit pe site-ul oficial al summitului meniul care a fost servit liderilor G20 la cina din hotelul Hyatt Regency, pe 28 iunie. Ca aperitive au fost aduse piure de legume, flori comestibile și terine din pește. Principalele feluri de mâncare au fost risotto, frunze de shiso, tofu cu flori, frunze de perilla etc. La desert, oaspeților li s-au oferit înghețată de fructe și prăjituri de banane.

Toate băuturile din meniu erau japoneze. Din cele fără alcool liderii G20 puteau alege între suc de citrice, apă minerală locală și ceai verde Kyobancha. Lista de vinuri conținea spumantul Miyanoshita Sparkling din 2014, produs de vinificatorii Katashimo din Osaka și vin roșu Muscat Bailey A Miyukibana, produs din soiul local de struguri de către Nakamura Tokichi Honten Co.

Atunci când președinții își ridică paharele se vede că președintele Vladimir Putin nu bea dintr-un pahar de vin, ci din propria cană termos, pe care a adus-o cu el din Rusia.

Vezi și: Trump i-a transmis lui Erdogan: Achiziţionarea rachetelor ruseşti "este o problemă"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel