Scurgere de informaţii secrete. Malaezia are peste 1000 de spion în întreaga lume

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Agenţia de spionaj din Malaezia, a cărei scrisoare privată către Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) este subiectul unei scurgeri de informaţii, are mai mult de 1.000 de agenți și personal neacoperit plasat în întreaga lume.

Acest lucru și altele mai puțin cunoscute despre Organizația Externă de Informații Malaeziană (Meio) au ieșit la lumină în cadrul unei conferințe de presă susținută marți de avocatul fostului șef al agenției, Datuk Hasanah Abdul Hamid.

În cadrul unei conferințe de presă, avocatul, Shaharudin Ali, a anunțat că Hasanah a depus un raport privind scurgerea scrisorii confidențiale, despre care a spus că a intrat sub Legea Secretelor Oficiale (OSA), informează straitstimes şi asiaone.

Răspunzând la o întrebare despre Meio, Shaharudin a spus că a fost făcut să înțeleagă că scrisoarea conţinea numele a mai mult de 1.000 de agenți şi ofițeri aflaţi în afara graniţelor ţării. El a spus că doamna Hasanah era îngrijorată de faptul că scurgerea de informaţii a distrus încrederea pe care o aveau agențiile străine de informații în Meio și a pus în pericol legăturile dintre agenția de spionaj și omologii săi străini.

"Ea este foarte îngrijorată de siguranța și moralul ofițerilor săi. Nu sunt autorizat să spun câți agenți, ofițeri și operatori sunt întreținuţi de agenție, dar vă pot spune că sunt peste 1.000 de oameni în întreaga lume și este important ca o astfel de scurgere să nu se fi întâmplat ", a spus el.

Scrisoarea a fost redactată la 4 mai, cu doar o săptămână înainte de alegerile generale din Malaezia.

Câteva fotografi ale scrisorii, care purta semnătura fostului șef al agenției, Datuk Hasanah Abdul Hamid și era adresată directorului CIA, Gina Haspel, au fost făcute publice şi devenite virale.

Fostul șef al agenției de spionaj din Malaezia, Datuk Hasanah Abdul Hamid a venit în apărarea scrisorii sale către Agenția Centrală de Informații din SUA (CIA), spunând că nu este un act de trădare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel