Scurgerea de documente militare secrete americane sugerează că spionajul rusesc și Ministerul rus al Apărării sunt în dezacord cu privire la pierderile înregistrate pe front

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Documente clasificate ale serviciilor americane de informaţii sugerează că Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) este în dezacord cu Ministerul rus al Apărării în ceea ce privește corectitudinea informaţiilor cu privire la număr pierderilor înregistrate de armata rusă pe front, precizează The New York Times care subliniază că documentele secrete ale serviciilor de informații, publicate online, indică o luptă acerbă în cadrul guvernului rus.

Potrivit sursei citate, rezultă că Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) acuză armată că ascunde amploarea pierderilor suferite de Rusia. Se concluzionează că Ministerul rus al Apărării nu dorește să raporteze vești proaste către vârful de comandă. Datele din documente au fost culese din comunicări interceptate în cadrul serviciilor de securitate rusești.

Astfel, F.S.B. pune sub semnul întrebării numărul de victime raportat de Ministerul rus al Apărării în cadrul discuțiilor care au loc în cadrul guvernului rus.

Documente ale serviciilor americane de informaţii afirmă că FSB "a calculat că numărul real al rușilor răniți și uciși pe frontul din Ucraina a fost mai aproape de 110.000". În același timp, dosarul nu precizează cifrele pierderilor pe care Ministerul rus al Apărării le-a vehiculat către oficialii de la Kremlin.

Anterior, The New York Times a relatat că documentele militare clasificate, publicate în ultimele zile pe internet, conțineau informații potrivit cărora Defense Intelligence Agency (DIA) - agenția americană de informații militare - lua în considerare scenarii de dezvoltare a războiului din Ucraina în cazul unor evenimente așa-numite "wild card", adică puțin probabile.

La 11 aprilie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Statele Unite vor investiga recenta scurgere de documente clasificate până când va fi găsită sursa.

Presupusul autor al scurgerii de documente, care conţineau în principal informaţii despre războiul din Ucraina, este un tânăr de 21 de ani care a fost arestat joi în Massachusetts.

În acelaşi timp, ministrul apărării a anunţat că l-a însărcinat pe secretarul adjunct pentru informaţii şi securitate să iniţieze o revizuire a procedurilor de "acces, responsabilitate şi control" ale serviciilor de informaţii din cadrul departamentului pentru "a preveni ca acest tip de incident să se mai întâmple".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel