Scotland Yard consideră că suspecții în cazul Skripal se află în Rusia

Cristian Soare / 03 iul 2018 / 09:27
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia

Poliția britanică a declarat că o echipă formată din două persoane a condus atacul cu un agent neurotoxic împotriva colonelului GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia. Cei doi bărbați au părăsit Regatul Unit în ziua următoare incidentului, scrie The Sun, citând sursele sale din Scotland Yard.

Potrivit interlocutorilor publicației, poliția consideră rezultatele anchetei drept „un progres imens”: suspecții, ale căror nume nu sunt divulgate, sunt identificați și se află în prezent în Rusia.

Poliția din Londra și-a stabilit ca scop sa obțina pedepsirea penala a presupușilor făptași ai otrăvirii, deși înțelege că nu îi va fi ușor să pună în aplicare acest plan, spune sursa anonimă a publicației

"Scopul final a fost întotdeauna să-i aducem în fața justiției. Evident, dacă nu mai sunt în Regatul Unit, este mult mai provocator."

Fostul colonel GRU în vârstă de 66 de ani, Serghei Skripal, condamnat în Rusia pentru spionaj și fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, au suferit un atac chimic în Salisbury, pe 4 martie. Ulterior, Londra a emis o declarație acuzand Rusia de implicare in tentativa de asasinare.

Ca prima masura coercitivă pentru atacul cu arme chimice pe teritoriul britanic, autoritatile de la Londra au expulzat 23 de diplomați ruși și au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Moscova a raspuns prin expulzarea unui număr similar de angajați ai Ambasadei Marii Britanii, în plus a decis închiderea Consulatului General al Marii Britanii din Sankt-Petersburg și sistarea activităților Consiliului Britanic din Rusia.

Între timp, după tratamentul la care au fost supusi in spitalul din Salisbury, tatăl și fiica au fost externati, fiind plasati sub 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy