Scholz răspunde că nu vor exista militari ”europeni sau NATO” în Ucraina. Reacția, după ce Macron ”nu excludea posibilitatea” de a trimite trupe

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Luni, la conferința de la Paris s-a discutat despre posibilitatea trimiterii trupelor terestre ale țărilor occidentale în Ucraina.

La întâlnirea a peste 20 de șefi de stat și de guvern, inclusiv președintele României, nu a existat un acord privind utilizarea trupelor terestre, a spus Macron. "Dar nimic nu poate fi exclus în dinamică. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război"

Emmanuel Macron a spus, după încheierea conferinței de susținere a Ucrainei, care a avut loc la Paris, că orice scenariu este luat în calcul. ”În prezent nu există un consens cu privire la trimiterea de trupe”, recunoștea Macron, ”dar nimic nu ar trebui exclus pe această problemă în viitor”.

La nici 24 de ore după declarația președintelui francez, cancelarul german Olaf Scholz a precizat că  „Nu vor exista trupe terestre ale statelor europene sau ale NATO” în Ucraina.

Cancelarul Germaniei a dat asigurări că forțele terestre ale Alianței nu vor lupta în războiul început de Rusia în Ucraina.

O reacție similară a venit și din partea SG NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că Alianța nu intenționează să trimită trupe în Ucraina. Totuși, el a adăugat că deciziile individuale ale țărilor individuale nu necesită coordonare cu toți membrii NATO, arată AP.

 

Ce s-a decis la Paris

 

La întâlnire s-a decis formarea unei coaliţii pentru a furniza Ucrainei bombe şi rachete cu rază medie şi lungă de acţiune pentru a susține atacurile Ucrainei în spatele liniilor ruse, a declarat preşedintele francez, citat de LeMonde.

De asemenea, pe termen scurt, ar trebui mobilizată și muniție suplimentară pentru Ucraina din stocurile proprii și din țări terțe.

Printre altele, au fost convenite inițiative privind apărarea cibernetică, coproducția de arme, capacități militare și muniții în Ucraina, precum și apărarea țărilor care sunt direct amenințate de ofensiva rusă în Ucraina, în special Moldova

Macron a mai spus că dorește să sprijine Ucraina la granița cu Belarus cu forțe non-militare. Mai concret, este vorba despre acțiuni ce vizează dezamorsarea minelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel