Schimbare majoră în politica germană. Germania e în curs de a construi cea mai mare armată convențională din Europa

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Bundeswehr
Sursă foto: Bundeswehr

Alături de Statele Unite, Germania are „cu siguranță cea mai mare contribuție” la NATO, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat postului de televiziune ARD, anunță Reuters, agenție citată de presa din România.

La finalul summit-ului G7, potrivit presei internaționale, scrie B1 TV, Scholz a declarat că Germania este în curs de a construi „cea mai mare armată convențională din cadrul NATO în Europa”.

La câteva zile după ce a început războiul din Ucraina, Olaf Scholz a anunțat că există un fond de 100 de miliarde de euro care va fi folosit pentru a consolida apărarea militară a Germaniei și pentru a compensa decenii de subfinanțare cronică.

De asemenea, el a promis că va îndeplini obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare, răspunzând astfel criticilor de ani de zile ale aliaților apropiați, care au afirmat că Berlinul nu contribuie suficient la alianță.”Vom cheltui în medie aproximativ 70-80 de miliarde de euro pe an pentru apărare în următorii ani”, a spus el, ceea ce înseamnă că „Germania este țara care investește cel mai mult în acest sens”.

Anunțul făcut de Scholz în februarie a fost văzut ca o schimbare majoră de politică, răsturnând abordarea tradițional prudentă a Germaniei în materie de apărare, ca urmare a vinovăției sale postbelice.

De la sfârșitul Războiului Rece, Germania și-a redus în mod constant dimensiunea armatei, de la aproximativ 500.000 de oameni în momentul reunificării din 1990 la doar 200.000 de oameni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel