SBU: Trădător depistat în rândul delegaţiei ucrainene care negociază pacea cu Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit mai multor publicaţii mass-media de la Kiev, Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) ar fi depistat ca unul dintre negociatorii ucraineni participanți la discuțiile cu negociatori ruși, pe numele său Denis Kireev, ar fi trădat interesele Ucrainei. Acesta ar fi fost arestat de ofiţerii SBU și apoi împușcat.

Acest lucru a fost raportat de o serie de canale media ucrainene, dar şi pe mai multe site-uri de socializare. De asemenea, trebuie precizat că informația nu a fost încă confirmată oficial de SBU sau de altă instituţie oficială din Ucraina.

Potrivit UNIAN, una dintre cele mai importante agenţii de presă din Ucraina, ofiţerii Serviciului Ucrainean de Securitate ar fi avu dovezi - conversații telefonice - că Denis Kireev a comis mai multe acte de trădare.

Denis Kireev, membru al primei delegații ucrainene care a participat la negocierile cu ruşii - ţinute în oraşul belarus Gomel, aproape de frontiera ucraineană - a fost ucis, fiind suspectat de trădare, precizeaza cotidianul Obozrevatel.

Potrivit sursei citate, Kireev nu a fost reprezentat de biroul președintelui Volodimir Zelenski ca participant la discuții ţinute în oraşul belarus Gomel. Numele său nu era pe lista publicată de serviciul de presă al președintelui ucrainean, dar în fotografii și videoclipuri poate fi văzut la masa de lângă reprezentanții Kievului.

În materialele operative ale serviciilor ruse de informațiilor, ale FSB și ale Ministerului rus alApărării, bancherul ucrainean figura sub pseudonimul operativ „Bine”. Din 2006, el a furnizat date către Servicul rus de Informaţii (FSB) cu privire la achiziționarea de arme pentru forțele armate ucrainene şi, de asemenea, despre schemele de îmbogățire a oligarhilor ucraineni, se precizează într-o anchetă publicată de mass-media ucraineană.

Potrivit jurnaliştilor, pe baza acestor fapte pe numele lui Kireev a fost deschis un dosar penal în iulie 2020, dar oamenii legii nu au furnizat informaţii cu privire la modul în care ancheta se derula.

Jurnaliştii au publicat o fotografie a lui Kireev din Piaţa Roşie din Moscova, care, conform informaţiilor lor, a fost făcută pe 19 ianuarie 2022.

Jurnaliştii au mai subliniat că Kireev şi asociaţii săi au o serie de companii care lucrează în domeniul energiei. Cât timp a lucrat în consiliul de supraveghere al Ukreximbank (una dintre cele mai importante trei bănci de stat din Ucraina), Kireev a lucrat îndeaproape cu politicieni de frunte din vremea lui Ianukovici.

Din 2006 până în 2008, Kireev a lucrat la SCM Finance (un important holding financiar și industrial din Ucraina), unde a ocupat funcția de director general adjunct. Apoi a lucrat pentru compania austriacă GROUP SLAV AG Klyuyev. Din 2006 până în 2012 a fost membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank.

Din 2010 până în 2014 a deținut funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului de administrație al Oschadbank. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel