SBU: Serviciile rusești de informaţii utilizează Biserica Rusă în ”războiul hibrid” din Ucraina

S.I. Catalin / 12 dec 2018 / 15:32

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a emis o broșură prin care doreşte să informeze cetăţenii ucrainei şi nu numai, despre utilizarea ca instrumente de către Rusia a „structurilor Patriarhiei Moscovei” pentru desfășurarea unui „război hibrid împotriva Ucrainei”. Broşura a fost redactat în limbia engleză şi publicată pe site-ul SBU pe 10 decembrie.

Broșura afirmă, în special, despre folosirea bisericii ruse pentru a „pregăti anexarea Crimeei”, despre ajutorul Patriarhiei Moscovei acordat „organizațiilor teroriste din Donbas” și, de asemenea, despre „opoziția Federației Ruse față de acordarea autocefaliei bisericii locale din Ucraina”.

Broșurile sunt publicate în limba ucraineană și engleză, conțin coduri QR speciale care oferă acces direct la informații sumare privind faptele relevante ale activității criminale ruse descoperite de SBU sau colectate de către activiștii publici. 

Șeful SBU, Vasyl Hrytsak, a menționat: "Instigarea țintită de serviciile speciale rusești a conflictelor interconfesionale din Ucraina, în combinație cu provocări de acțiune teroristă directă, poate fi motivul unei invazii militare deschise a forțelor armate rusești în țara noastră".

Broșura a fost lansată ca parte a informării „despre formele și metodele de agresiune rusească”, a explicat SBU.

(w670)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy