Urmărește emisiunea live



Satelit spion pentru monitorizarea Coreei de Nord

Darius Muresan, Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenţia aerospaţială niponă şi compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries au plasat marţi pe orbită un satelit spion care va monitoriza facilităţile militare ale Coreei de Nord, informează dpa.

Satelitul Radar 6 a fost lansat de o rachetă H-2A de la centrul spaţial Tanegashima din sudul insulei omonime, la ora locală 01.20 p.m. (04.20 p.m.), la circa 1000 km sud-vest de Tokyo.

Satelitul s-a separat de rachetă la circa 20 de minute de la lansare şi s-a înscris pe orbită, a anunţat postul nipon NHK.

Lansarea urma să aibă loc luni, dar a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Guvernul japonez va folosi acelaşi satelit şi pentru fotografierea zonelor afectate de dezastre naturale.

Programul nipon de sateliţi spion a fost dezvoltat după ce în 1998 Coreea de Nord a efectuat un test de rachetă care a zburat deasupra teritoriului japonez, provocând temeri la Tokyo.

Sub conducerea lui Kim Jong Un, Phenianul şi-a intensificat programele nuclear şi balistic, efectuând doar anul trecut circa 20 de lansări de rachete, iar în septembrie anul trecut cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear.

Lansarea de marţi a coincis cu summitul istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean din Singapore, având pe agendă denuclearizarea peninsulei coreene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel