Sârbii acuză Bulgaria că se află în spatele scandalului de spionaj cu Rusia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Deputatul sârb Milovan Dretzun, președintele comisiei parlamentare pentru Kosovo și membru al partidului Progresist Sârb de guvernământ, a declarat că spionii din Bulgaria au pus la cale scandalul din jurul înregistrării video a unei întâlniri între un spion rus și un responsabil al serviciului de informații de la Belgrad, relatează Euractiv, transmite paginaderusia.

Potrivit lui Dretzun, în Serbia sunt activi numeroși spioni bulgari, iar videoclipul a fost mediatizat pentru a deteriora relațiile ruso-sârbe. „Bulgaria și Croația au un centru de spionaj la Skopie”, a declarat deputatul, care este în legături strânse cu președintele sârb Aleksandar Vucic.

Videoclipul mediatizat prezintă mituirea unui angajat al serviciilor speciale sârbe de către fostul adjunct al atașatului militar al Rusiei la Belgrad, Gheorghi Kleban.

Agenția de Securitate și Informații din Serbia a confirmat oficial autenticitatea videoclipului. Aleksandar Vucic a confirmat că serviciile de securitate ale țării au descoperit acte de spionaj din partea Rusiei, dar că acest lucru nu va afecta relațiile cu Moscova.

La rândul sau, Ministerul rus de Externe a declarat că publicarea înregistrării privind transmitere de bani către un oficial sârb de la un militar rus este o provocare înainte de întâlnirea cu Putin.

Vezi și: GRU, scandal de spionaj în Serbia. Vucic a cerut o anchetă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel