Șapte facilități strategice israeliene ar fi în raza de foc a rachetelor iraniene

Nicolae Iordan |
Data publicării:

În cazul în care Israelul lansează un atac asupra Iranului, indiferent dacă operațiile militare reușesc sau eșuează, există șapte puncte strategice în Israel pe care Iranul le poate lua în considerare pentru a le ataca cu rachete.

Site-ul The Cyber ​​​​Shafarat-Treadstone 71, specializat în analiza informațiilor de securitate, a precizat într-un raport că "aceste facilități sunt de o importanță strategică, ceea ce face din bombardamentul iranian un răspuns adecvat în cazul unui atac lansat de Israel".

Cele șapte facilități strategice sunt: Centrul de Cercetare Nucleară din Dimona, care include facilități pentru producția de plutoniu și infrastructuri pentru arme nucleare; instalația Tirush, reprezentând primul loc pentru depozitarea focoaselor strategice nucleare; instalaţia Eilabun, al doilea loc pentru depozitarea focoaselor nucleare tactice; instalația Kfar Zakaria (Kfar Zakaria), dedicată depozitării și desfășurării de rachete nucleare; Laboratorul de cercetare nucleară Nahal Sorek, care este un centru dedicat cercetării, proiectării și producției de arme; instalația Yodfat, consacrată instalării de arme nucleare și instalația Rafael, despre care se crede că este, de asemenea, destinată în special instalării de arme nucleare.

Raportul a estimat că șansele de succes al presupusului atac iranian asupra acestor instalații cu rachete "Dezful" și "Haj Qassem" sunt la peste 85%.

Recent, a existat o escaladare a frecvenței amenințărilor între Teheran și Tel Aviv, după ce mai mulți oficiali israelieni au declarat că sunt în curs de pregătire planuri pentru a pregăti un atac care vizează site-urile nucleare iraniene.

Teheranul susține că orice atac israelian se va confrunta cu un răspuns "dureros" și că Israelul va plăti un preț mare dacă decide să-i atace instalațiile nucleare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel