Săptămână neagră pentru Ucraina: După ce a pierdut un MiG-29, armata confirmă că un Su-24M a fost lovit de o rachetă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ucrainene confirmă au pierdut două avoane de luptă în ultimele două zile.

Confirmarea a venit de la Dmitro Lunin, șeful Administrației Militare Regionale Poltava, care a anunțat într-o întâlnire cu presa că două avioane de luptă s-au prăbușit în această săptămână.

"Marți și miercuri, au fost dezastre, avioanele noastre s-au prăbușit în zona localității Șișatsk. Nu pot comenta mai mult, conducerea militară a Ministerului Apărării comentează aceste evenimente", a spus Dmitro Lunin, pe 13 octombrie, citat de Suspilne.

 

Su-24M - lovit de o rachetă

Yurii Ignat, purtătorul de cuvânt al comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, a confirmat că un Su-24M s-a prăbușit în regiunea Poltava pe 12 octombrie .

Aeroanva susținea operațiuni ofensive în direcția est, unde a lovit inamicul, scrie și Ukrainska Pravda, care îl citează pe Ignat.

Avionul bombardase pozițiile ruse și se întorcea la bază, când a fost lovit de o rachetă rusească. Piloții s-au catapultat, însă unul dintre aceștia nu a supraviețuit.

„Pe 12 octombrie, avionul Su-24M (...) a lovit pozițiile ocupanților, lovituri cu rachete. După ce a finalizat sarcina , pilotul a întors avionul. În acel moment a lovit racheta. Piloții au încercat să ajungă pe cel mai apropiat de aerodrom, dar nu a fost posibil. Un pilot a supraviețuit, iar celălalt, din păcate, a murit”, a spus Yurii Ignat.

 

Forțele Aeriene Ucrainene au confirmat și prăbușirea unui MiG-29

 

Aeronava s-a prăbușit, în apropierea de Vinițea, în timpul unor operațiuni de combatere a ocupantului rus, în cursul zilei de ieri, 12 octombrie 2022, în jurul orei 21:00.

Potrivit datelor oficiale ale ucrainenilor, pe data de 12 octombrie Forțele Aeriene Ucrainene au reușit să doboare nu mai puțin de 19 drone kamikaze iraniene, dar și cinci elicoptere rusești de atac Ka-52.

Cel mai probabil e vorba de drone Shahed 136 și Shahed 131, dronele mai mici fiind angajate de sisteme de apărare ale Forțelor Terestre Ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel