Sancțiuni Coreea de Nord. Pompeo, decizie după summit

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor fi ridicate doar după denuclearizarea completă, a declarat joi la Seul secretarul de stat american, Mike Pompeo, citat de AFP. El a apreciat că, după întâlnirea de marţi, din Singapore, cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, liderul nord-coreean Kim Jong Un a înţeles că trebuie să renunţe rapid la armamentul atomic. 

Pompeo s-a întâlnit la Seul cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. În continuare, şeful diplomaţiei americane va merge la Beijing, pentru a prezenta şi oficialilor chinezi rezultatele summitului Trump-Kim. 

Secretarul de stat a afirmat că mai trebuie discutate multe subiecte cu conducerea de la Phenian, dar a insistat că eforturile SUA vor duce la denuclearizarea peninsulei coreene, transmite DPA. "Sunt multe puncte de vedere diferite privind rezultatele summitului, dar cel mai important este că a permis întregii lumi - inclusiv americanilor, japonezilor şi chinezilor - să scape de ameninţarea unui război nuclear şi a rachetelor cu rază lungă de acţiune", a insistat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel