Salvatorii români au ajuns în Turcia. Misiunea se va desfășura în Hatay, în sudul devastat de cutremur

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane C-130 Hercules și C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, pregătite de misiunea de salvare din Turcia. Foto: Ambasada Turciei în România
Avioane C-130 Hercules și C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, pregătite de misiunea de salvare din Turcia. Foto: Ambasada Turciei în România

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, a informat marţi dimineaţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceasta este prima zonă pe care autorităţile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă - AFAD, cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România, anunță agenția Agerpres.

Salvatorii români au început să construiască baza de operaţii, concomitent pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, marţi dimineaţa, înainte de a începe deplasarea către locaţia bazei de operaţii stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri cu doi câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaştere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidenţială afectată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor venite în sprijin. 

Ultimele date indică o cifră catastrofală de peste 4.300 de morți în Turcia. Multe alte persoane se află sub darâmături. Amintim că ieri, sudul Turciei a fost lovit de două cutremure puternice, de 7,7 şi 7,6 grade și alte replici mai mici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel