Saber Guardian 2019 | Militarii din Republica Moldova participă la cel mai mare exercițiu multinațional care are loc în România

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un contingent al Armatei Naţionale a Republica Moldova participă, în perioada 3-24 iunie curent, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2019” (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României.

 
 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, antrenamentele se desfăşoară concomitent în poligoanele militare din Bulgaria, România și Ungaria.

„Saber Guardian 2019”  este un exerciţiu în teren, care are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate între statele aliate şi partenere şi antrenarea capabilităţilor de luptă a subunităţilor de infanterie. 

Scenariul antrenamentelor cuprinde exerciţii tactice de stat major, forţări ale cursurilor de apă, deplasări tactice ale unităţilor, trageri, precum şi misiuni de evacuare medicală şi asistenţă medicală primară.

În acest an, contingentul Armatei Naţionale, format din militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, este dislocat la centrul de instruire Smârdan din România.

Menționă că la „Saber Guardian 2019” participă circa 13 500 de militari din 14 țări aliate şi partenere: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ţările de Jos, Ucraina şi SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel