Rușii susțin că Ucraina a declanșat faza II a contraofensivei, dar a schimbat tactica. Bilanțul ținut de Moscova a ajuns la 499 de avioane ucrainene doborâte

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-25 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Su-25 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

În raportul zilnic al Ministerului rus al Apărării din 04.07.2023, pentru ultimele 24 de ore, se arată faptul că trupele ucrainene continuă să încerce “spargerea” apărării armatei ruse în direcțiile Donețk de Sud, Donețk și Krasny Liman, unde au loc cele mai aprige bătălii. Situația este destul de fierbinte și în restul frontului, părțile trecând la acțiuni active.

Potrivit reprezentanților ruși, Kievul a lansat în mod clar faza a doua a contraofensivei, dar a schimbat tactica de luptă. Acum, în loc de atacuri masive, cu un număr mare de vehicule blindate, Forțele Armate ale Ucrainei folosesc o tactică de hărțuire constantă a apărării trupelor ruse, fără a le oferi posibilitatea de a se odihni sau de a se roti.

În același timp, a fost activată și Aviația ucraineană, în încercarea de a sprijini formațiunile de atac la sol ale armatei.

Într-o singură zi, susțin rușii, Kievul ar fi pierdut astfel trei avioane de asalt Su-25 și un elicopter Mi-8. Un avion și un elicopter ar fi fost doborâte de avioane de vânătoare rusești în zonele Grigorovka și Novogrodovka din Republica Populară Donețk. Alte două avioane de asalt ar fi fost lovite de mijloacele de apărare antiaeriană, unul lângă Orekhovo și altul în regiunea Georgievka, tot în Republica Populară Donețk.

Pe direcția Donețk, unitățile rusești ale Grupării de trupe Sud au respins zece atacuri ale militarilor ucraineni în zonele Belogorovka, Orekhovo-Vasilyevka, Yagodnoe, Klescheevka, Pervomayskoye, Opytnoye și Vodyanoye. Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut 290 de persoane (ucise și rănite), două vehicule de luptă ale infanteriei, două camionete, tunuri autopropulsate Akatsiya și Krab, obuziere Msta-S și D-30. Un depozit de muniție de campanie a fost distrus în zona Vyemka, potrivit anunțului oficial al Rusiei.

 

Cum prezintă Rusia situația pe diferite direcții ale frontului

 

Astfel, potrivit Ministerului Apărării rus:

Pe direcția Krasny Liman, unitățile Grupării de trupe Centru au respins patru atacuri în zonele Novovodyanoe și Yampolovka. În zona Chervonaya Dibrova a fost neutralizat un grup de diversiune ucrainean. Au fost ucise peste 135 de persoane și au fost distruse două vehicule blindate, două camionete, mai multe tunuri autopropulsate Gvozdika, două obuziere D-30 și unul D-20.

Pe direcția Donețk de Sud, Gruparea de trupe Est a respins două atacuri ale militarilor ucraineni în zona Urozhaynoe. În zona Priyutnoe din Regiunea Zaporojie, a fost anihilat un grup de diversiune ucrainean. În direcția Zaporojie, trupele rusești au contracarat unitățile Brigăzii 106 din cadrul Apărării Teritoriale, în zona Lugovskoye. Partea ucraineană a pierdut până la 200 de militari, un tanc, patru vehicule de luptă ale infanteriei, patru vehicule de luptă blindate, două obuziere Msta-B și unul D-20. Un depozit de muniții a fost distrus în zona Orekhovo.

Pe direcția Kupyansk, militarii ucraineni au încercat să atace în zona Novoselovskoye, dar au revenit, pierzând până la 30 de persoane, trei vehicule blindate, mai multe tunuri autopropulsate Giantsit-S și Akatsiya, obuziere D-20 și M777. Un depozit de muniții a fost distrus în districtul Peschanoe din Regiunea Harkov.

Pe direcția Herson, ca urmare a loviturilor rusești, au fost ucise până la 50 de persoane și au fost distruse trei mașini și obuziere Msta-B și M777.

 

Cifrele prezentate de ruși, greu de crezut: Ucraina ar fi pierdut ... 499 de avioane de la începutul invaziei

 

Comentariul autorului: Dintr-o evidență paralelă ținută de utilizatorul canalului de Telegram Linia operativă rezultă faptul că, de la începutul invaziei militare rusești pe teritoriul Ucrainei, Forțele Aeriene ucrainene au pierdut 153 de avioane de asalt de tip Su-25, care au fost distruse la sol sau în aer.

Pe lângă acestea, trupele ucrainene au mai pierdut 105 avioane de vânătoare MiG-29, 51 de bombardiere Su-24 și 31 de avioane de vânătoare Su-27. În total, ar fi vorba despre 340 de aeronave.

Cifrele oficiale prezentate de Ministerul rus al Apărării arată că militarii ruși au distrus 449 de avioane și 241 de elicoptere aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel