Rușii se laudă că au livrat înainte de termen un nou lot de obuziere 2S7M Malka. ”Abia au ieșit de pe poarta fabricii”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
2S7 Malka - Ministerul Apărării al F. Ruse / facebook
2S7 Malka - Ministerul Apărării al F. Ruse / facebook

2S7M Malka este o versiune îmbunătățită a artileriei grele autopropulsate de 203 mm, cunoscută popular drept „tunul atomic sovietic”. Rușii se laudă că au livrat înainte de termen o nouă tranșă de obuziere 2S7M Malka. ”Abia au ieșit de pe poarta fabricii”.

Uraltransmash, principalul producător rus de artilerie autopropulsată, a anunțat că a livrat către Ministerul rus al Apărării o serie de obuziere autopropulsate 2S7M Malka modernizate, potrivit Ria.ru.

Adoptând stilul specific epocii sovietice, serviciul de presă al concernului Uralvagonzavod a informat că echipamentele au fost produse și livrate ”înainte de termen”.

„Ca parte a ordinului de stat pentru 2022, Uraltransmash a livrat o serie de tunuri autopropulsate 2S7M Malka Ministerului Apărării al Rusiei”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Dmitri Semizorov , directorul general al Uraltransmash, aceste obuziere sunt versiunea modernizată a 2S7 Pion.

„Malka” 2S7M este o versiune modernizată a obuzierului 2S7 „Pion”, creat în anii 1980, care are un calibru de 203 mm și are un efect devastator”, spune acesta.

2S7M Malka este cel mai mare tun autopropulsat pe șenile din inventarul rusesc și poate trage proiectile explozive, precum și muniții active de rachete. Principalul avantaj al acestei arme este posibilitatea de a folosi obuze care pot perfora structurile de beton, iar rușii susțin că poate trage și cu focos nuclear.

Sistemul este echipat cu echipamente de comunicații R-173 și poate transporta un total de opt proiectile și încărcături de 203 mm.

Citește mai mult:

Rușii au scos din depozite 60 de obuziere vechi 2S7 de 203 mm cu destinația Ucraina (Foto/Video)  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel