Rușii se fac că nu înțeleg de ce Ucraina cere avioane F-16 din moment ce Su-35 și Su-57 rusești dețin „controlul total” al Ucrainei

F-16 Fighting Falcon al SUA lansând o rachetă AIM-120 AMRAAM într-un poligon din Baza Aeriană Elgin. Foto: U.S. Air Force
F-16 Fighting Falcon al SUA lansând o rachetă AIM-120 AMRAAM într-un poligon din Baza Aeriană Elgin. Foto: U.S. Air Force

Nu mai e niciun secret că Ucraina solicită Occidentului și avioane de luptă pentru a ajuta la respingerea agresiunii Federației Ruse. Ucrainenii au vorbit deschis despre acest subiect după ce au primit undă verde pentru tancuri moderne Leopard 2 germane și Abrams americane.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Iurii Ignat, a precizat săptămâna aceasta că statele occidentale ar fi decis deja ce tip de aeronave de luptă ar urma să primească Ucraina şi că deja mai mulţi piloții ucraineni sunt în Statele Unite pentru pregătire.

Ucrainenii nu au precizat despre ce avion ar fi vorba, însă cu siguranță referirea era la F-16 Fighting Falcon.

Nu există nicio confirmare oficială din partea Occidentului cu privire la aceste informații.

O analiză a celor de la Business Insider arată că F-16 ar fi pasul următor și firesc pentru Ucraina. Experții din Occident atrag atenția că experiența furnizării pachetelor de armament anterioare, de la sisteme de artilerie, la sisteme antiaeriene și până la tancuri sunt o dovadă a sprijinului etapizat pe care îl primește Ucraina.

Dacă acum 5 luni orice discuție despre tancuri occidentale în Ucraina murea din fașă, azi Germania a dat undă verde pentru Leopard 2 iar SUA vor trimite Abrams. Același lucru e de așteptat să se întâmple și cu avioanele de luptă.

 

Rușii spun că Su-35 și Su-57 domină Ucraina iar F-16 americane vor fi ... inutile

 

2. Su-35 Flan... (su-35-evava-doborat-rusia-ucraina_78888700.jpg)

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Subiectul furnizării avioanelor de luptă occidentale către Ucraina e dezbătut desigur și în presa din Federația Rusă.

Dintr-un unghi diferit însă.

Portalul de propagandă Vzgyad îl citează pe Vasili Dandikin, expert militar rus, care explică publicului intern că avioanele de luptă americane pentru Ucraina e un scenariu lipsit de sens în contextul în care Rusia controlează spațiul aerian și aerodromurile ucrianene.

„Furnizarea de avioane militare occidentale și rachete cu rază lungă către Ucraina e lipsită de sens. Deoarece întregul teritoriu al țării (!!!), inclusiv pistele și aerdromurile, se află sub controlul avioanelor de luptă rusești ori în raza de acțiune a sistemelor ruse. Avioanele Su-35 de generația 4++ veghează aceste obiective, în timp ce Su-57 de generația a V--a operează și ele”, precizează expertul rus.

Dandikin nu a spus câte din cele estimativ ... 7 avioane Su-57 rusești sunt angajate în operațiuni în Ucraina.

El a adăugat că Ucraina va avea probleme mari și în a găsi piloți și consideră că decizia Kievului de a cere avioane de luptă americane e o tentativă de a atrage NATO în războiul cu Rusia.

De precizat însă că un oficial american, analizând posibilul transfer de F-16 către Ucraina, a arătat faptul că forțele armate ale Ucrainei au nevoie ca de aer în acest moment de sisteme de apărare antiaeriană, Rusia încercând să câștige superioritatea aeriană prin lansarea unui număr atât de mare de rachete încât să epuizeze resursele sistemelor. În acest sens analiza americanilor nu exclude ca F-16 să încurce mai mult decât să ajute Kievul.

CITEȘTE ȘI: Avioanele Su-57 rusești lansează rachete în Ucraina, dar de pe teritoriul Rusiei. De ce se tem rușii să treacă granița cu Su-57

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel