Rușii pun gând rău telefoanelor Apple. FSB susține că serviciile SUA au penetrat mii de telefoane într-o operațiune de spionaj

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: U.S. Army
Foto: U.S. Army

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a transmis joi că a descoperit un complot al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a Statelor Unite care folosea un program malware, necunoscut până acum, pentru a penetra în special vulnerabilităţi de tip 'backdoor' ale telefoanelor Apple, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Potrivit FSB, câteva mii de telefoane Apple au fost infectate, inclusiv ale unor abonaţi interni ruşi.

FSB a mai afirmat că ţintele au fost telefoane aparţinând unor diplomaţi străini aflaţi în Rusia şi state ale fostei Uniuni Sovietice, inclusiv actuali membri NATO, precum şi în Israel, Siria şi China.

'FSB a descoperit o operaţiune de informaţii a serviciilor speciale americane prin intermediul dispozitivelor mobile Apple', se spune în comunicat.

Potrivit serviciului de informaţii rus, complotul arată o relaţie strânsă între Apple şi NSA.

'Compania oferă agenţiilor de informaţii americane o gamă largă de oportunităţi de a monitoriza orice persoane de interes pentru Casa Albă şi partenerii lor în activităţile antiruse, şi proprii lor cetăţeni', adaugă FSB.

În mod neobişnuit, acesta afirmă că operaţiunea a fost descoperită cu ajutorul Serviciului Federal de Gardă, care asigură protecţia demnitarilor ruşi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel