Rușii nu mai contenesc să-și doboare propriile avioane. Încă o aeronavă a fost lovită de apărarea antiaeriană rusă în apropiere de Mariupol

Ionel Copcea |
Data publicării:

Mai multe postări ale unor utilizatori ruși de pe rețelele de socializare X (Twitter) și Telegram au semnalat faptul că, pe 06.10.2023, apărarea antiaeriană rusă a doborât în urma unui incident de tip “friendly fire” un avion de luptă din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, în apropierea localității Nikolske de lângă Mariupol din Republica Populară Donețk.

Este vorba despre al cincilea incident de acest tip, de la declanșarea invaziei militare ruse în Ucraina. Ultimul dintre acestea a avut loc numai cu o săptămână în urmă, în apropiere de localitatea Tokmak din Regiunea Zaporojie, când un avion de vânătoare de tip Su-35S a fost doborât de apărarea antiaeriană proprie.

Deși nu au fost făcute precizări despre tipul avionului doborât în cursul zilei de 06 octombrie, se pare că este vorba despre o aeronavă de asalt Su-25 sau chiar despre încă un avion de vânătoare Su-35S.

Pilotul aeronavei a reușit să se catapulteze și a luat deja legătura cu serviciile de salvare.

Într-un comentariu postat pe canalul său de Telegram, utilizatorul Fighterbomber, apropiat de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, a comentat incidentul, afirmând că “În acest ritm de lucru al curajoasei noastre apărări antiaeriene, în curând vom rămâne fără aviație”.

Ruşii şi-au doborât din greșeală unul dintre propriile avioane de vânătoare Su-35. La 28 septembrie 2023, este "foarte probabil" ca apărare aeriană rusă să fi doborât un avion de luptă multi-rol Su-35S Flanker M deasupra orașului Tokmak din Ucraina, după cum au raportat serviciile secrete britanice și oficialii britanici din domeniul apărării.

Ministerul britanic al Apărării a declarat miercuri, în cea mai recent raport al său cu privire la situaţia conflictului din Ucraina, că apărarea aeriană rusă a doborât "cel mai probabil" avionul de luptă multi-rol Su-35S Flanker.

Incidentul a avut loc pe 28 septembrie în apropiere de Tokmak, un oraș din Ucraina ocupată, în apropiere de liniile de front din regiunea Zaporojie, se preciză în raportul serviciului britanic de informaţii militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel