Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie a confirmat că rușii și-au doborât propriul avion Su-35S

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ruşii şi-au doborât din greșeală unul dintre propriile avioane de vânătoare Su-35. La 28 septembrie 2023, este "foarte probabil" ca apărare aeriană rusă să fi doborât un avion de luptă multi-rol Su-35S Flanker M deasupra orașului Tokmak din Ucraina, după cum au raportat serviciile secrete britanice și oficialii britanici din domeniul apărării.

Ministerul britanic al Apărării a declarat miercuri, în cea mai recent raport al său cu privire la situaţia conflictului din Ucraina, că apărarea aeriană rusă a doborât "cel mai probabil" avionul de luptă multi-rol Su-35S Flanker.

Incidentul a avut loc pe 28 septembrie în apropiere de Tokmak, un oraș din Ucraina ocupată, în apropiere de liniile de front din regiunea Zaporojie, se preciză în raportul serviciului britanic de informaţii militare.

Canalele rusești de Telegram au publicat anterior mai multe detalii despre doborârea avionului, împreună cu videoclipuri și fotografii care par să arate urmările prăbuşirii aeronavei Su-35.

Oraşul Tokmak, se află la aproximativ la aproximativ 20 km în spatele liniei actuale a frontului, ceea ce exclude probabilitatea ca avionul să fi fost doborât de ucraineni cu un sistem de rachete sol-aer. Destul de aproape de locul în care avionul Su-35 s-a prăbuşit se afla o bază rusă înconjurată de mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Deși Rusia a pierdut aproximativ 90 de avioane de la începutul invaziei, aceasta este probabil doar a cincea pierdere a unui Su-35S, cel mai avansat avion de luptă rusesc aflat în serviciul Forţelor Aeriene Ruse.

Ministerul britanic al Apărării a adăugat că locația este relevantă, deoarece Tokmak este un oraș puternic fortificat care găzduiește adesea cartierele generale rusești care comandă unul dintre cele mai intens disputate sectoare ale liniei frontului.

,,Aceste cartiere generale ar fi de obicei protejate cu sisteme de apărare aeriană dedicate cu rază scurtă și medie de acțiune. Acestea sunt aproape sigur ținute la un nivel de pregătire foarte ridicat, deoarece Ucraina continuă să efectueze lovituri în adâncime eficiente împotriva unor astfel de locații", se arată în raportul Serviciului de informații al apărării din Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel