Rușii încearcă să ascundă cât mai multe nave ale Flotei ruse din Marea Neagră de ochii ucrainenilor (Foto): Dronele navale kamikaze rămân principala ameninţare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Marina militară rusă a continuat să aplice un camuflaj înșelător pe unele dintre cele mai importante nave care operează în Marea Neagră. Utilizarea noului camuflaj a fost semnalată pentru prima dată la 22 iunie 2023, când fregata Amiral Essen a fost obser
Marina militară rusă a continuat să aplice un camuflaj înșelător pe unele dintre cele mai importante nave care operează în Marea Neagră. Utilizarea noului camuflaj a fost semnalată pentru prima dată la 22 iunie 2023, când fregata Amiral Essen a fost observată în Sevastopol. De atunci, cel puțin alte 3 nave de război au fost vopsite într-un mod similar. Sursa Foto: H I Sutton.

Rușii continuă să aplice camuflaj pe navele Flotei Mării Negre, în încercarea de a le proteja în fața atacurilor cu drone. Analistul OSINT MT Anderson a publicat imaginile din satelit ale acestora pe contul său X (twitter). Din ce în ce mai multe nave ale Flotei ruse din Marea Neagră, care are în prezent baza la Novorossisk, își camuflează prova și pupa, ceea ce ar trebui, teoretic, să le protejeze de identificarea prin mijloace de recunoaștere.

Publicaţia ucraineană Militarnyi a relatat anterior că rușii au încercat să își camufleze navele începând cu iunie 2023.

Se presupune că acest camuflaj este un răspuns la amenințarea reprezentată de dronele kamikaze maritime ucrainene, care diverse sisteme de recunoaştere pentru a identifica țintele desemnate.

Experții de la Naval News au sugerat că acest model de camuflaj urmărește să deruteze operatorii de drone, astfel încât aceștia să considere o anumită nava drept o țintă mai puțin importantă.

Cu toate acestea, având în vedere că o cameră termică, care arată clar întreaga siluetă a navei, este folosită pentru a identifica și ținti nava, un astfel de camuflaj este ineficient.

Nava amiral Amiral Makarov este una dintre navele care au primit acest camuflaj, dar figurează pe lista cu pierderi a Flotei ruse de la Marea Neagră.

Se poate presupune că, în acest fel, rușii încearcă să își protejeze flota de dronele de recunoaștere care transportă echipamente de recunoaștere optică. Este posibil că rezoluția sistemului optic să nu permită identificarea exactă a navelor a căror prova și pupa se vor contopi cu suprafața apei.


Pierderi importante înregistrate de Flota rusa din Marea Neagră în timpul războiului ruso-ucrainean


De la începutul agresiunii militare împotriva Ucrainei, flota rusă a pierdut peste 20% din componența sa, avariată și distrusă. Cea mai scumpă pierdere a fost fosta navă amiral - crucișătorul cu rachete Moskva.

Flota de navă de desant a înregistrat cele mai mari pierderi. Navele Minsk, Novocherkassk și Tsezar Kunikov au fost distruse, iar navele de debarcare Olenegorski Gorniak și Saratov Project 1171 au fost serios avariate.

În plus, au fost distruse submarinul Rostov-on-Don Project 636.3, corveta Askold Project 22800, mai multe nave de desant mici, un număr mare de bărci de asalt și remorcherul Spasatel Vasili Bekh.

În plus, corveta Veliky Ustyug, fregata Admiral Makarov și dragorul de mine Ivan Golubets au fost avariate. Majoritatea navelor au fost scufundate sau au fost lovite de drone navale kamikaze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel