Rușii încearcă să apere baza navală din Novorossiisk cu barje: După recentele atacuri ale ucrainenilor, cele mai importante nave ruse au fost mutate din Crimeea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rușii încearcă să își protejeze navele din Novorossiisk de dronele kamikaze ucrainene folosind barje. Sursa Foto: X/ DefenceHQ.
Rușii încearcă să își protejeze navele din Novorossiisk de dronele kamikaze ucrainene folosind barje. Sursa Foto: X/ DefenceHQ.

Rușii încearcă să își protejeze navele din Novorossiisk de dronele kamikaze ucrainene folosind barje. Acest lucru a fost raportat de Ministerul britanic al Apărării pe contul său X (fost Twitter). Noi imagini din satelit arată că intrarea în port este parțial blocată de patru barje.

Serviciile britanice de informații notează că, după atacurile pe care ucrainenii au reuşit să le efectueze asupra navelor Flotei ruse din Marea Neagră în largul coastei Crimeei, cele mai importante nave au fost mutate în baza navală de la Novorossiisk.

În plus, serviciile britanice de informații indică faptul că măsurile de securitate ale flotei ruse au fost întărite după schimbarea comenzii către contraamiralul Serghei Pinchuk.

Recent, publicaţia ucraineană Militarny a relatat că pe reţele de socializare a fost publicat un material video care prezintă extinderea bazei navale Ochamchira a Serviciului rusesc de Frontieră, subordonat FSB, în teritoriul separatist al Abhaziei.

Videoclipul, cel mai probabil realizat cu un vehicul aerian fără pilot, arată partea terminată a bazei și procesul de extindere a acesteia.

Se poate presupune că baza este sau a fost transferată către Flota rusă a Mării Negre, iar infrastructura sa este în curs de extindere pentru a găzdui mai mult personal și nave mai mari.

În timpul războiului ruso-ucrainean, Flota rusă a Mării Negre a pierdut peste 20% din navele sale, acestea fiind avariate sau distruse. Cea mai costisitoare pierdere a fost fosta navă-amiral, crucișătorul Moskva.

Imagini prin satelit publicate în presa occidentală arată faptul că navele de luptă și submarinele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au părăsit baza navală principală de la Sevastopol.

Flota de nave mari de desant a înregistrat cele mai mari pierderi. Minsk, Novocherkassk și Caesar Kunikov au fost distruse, în timp ce Olenegorskiy Gorniak și Saratov, o navă de asalt amfibie, parte a Proiectului 1171, au suferit avarii majore. În plus, Azov, Yamal și nava ucraineană Konstantin Olshanski, capturată de ruşi în 2014, au fost avariate recent.

În plus, au fost distruse submarinul Rostov-on-Don Project 636.3, nava mică purtatoare de rachete Askold Project 22800, mai multe nave mici de asalt amfibiu, un număr mare de nave de asalt și remorcherul Spasatel Vasili Bekh.

În plus, MRC Veliki Ustiug, SC Admiral Makarov și dragorul de mine Ivan Golubets au suferit avarii de diferite grade. Recent, nava de patrulare Serghei Kotov s-a scufundat ca urmare a unui atac. Cele mai multe nave au fost scufundate sau lovite de drone maritime kamikaze.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel