Rușii au mutat delfinii antrenați de Forțele Navale în nord-vestul Peninsulei Crimeea, mai aproape de zona conflictului cu Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Rușii au mutat delfinii antrenați de Forțele Navale în nord-vestul Peninsulei Crimeea. Sursa foto: NavalNews.com
Rușii au mutat delfinii antrenați de Forțele Navale în nord-vestul Peninsulei Crimeea. Sursa foto: NavalNews.com

Forțele Navale ale Federației Ruse întrebuințează delfini antrenați pentru a apăra bazele navale importante împotriva scafandrilor din forțele speciale ale adversarului. Aceste mamifere marine sunt deja staționate la intrarea în portul Sevastopol din Peninsula Crimeea, care reprezintă o țintă majoră pentru Ucraina. Noi dovezi sugerează faptul că rușii au trimis delfini și într-o altă bază din nord-vestul Crimeii.

Este posibil ca desfășurarea delfinilor să vizeze apărarea împotriva forțelor speciale ucrainene, care reprezintă o amenințare reală în zonă. În cursul lunii august, țarcuri cu delfini au apărut la Baza Navală Sud din Novoozernoe. În ciuda numelui său, baza se află la 90 de kilometri (56 de mile marine) nord-vest de Sevastopol, adică mult mai aproape de linia frontului.

Țarcurile par să fi fost instalate în luna septembrie, dată ce corespunde unei perioade în care forțele speciale ucrainene își sporeau activitatea în nordul Mării Negre. Aceasta a inclus confiscarea platformelor de gaze din larg și raiduri asupra țintelor militare de-a lungul coastei.

Locația țarcurilor este situată la vest de danele principale, la debarcaderul unei ferme de stridii. Țarcurile atrag atenția prin faptul că nu se potrivesc cu creșterea stridiilor și au aceeași dimensiune și formă cu cele folosite de Forțele Navale ale Federației Ruse pentru delfini. Locul este separat de sectorul civil de mamifere marine de la Stepnaya Gavan, aflat la aproximativ cinci kilometri (trei mile marine) distanță.

 

Delfinii în lupta navală

 

Delfinii antrenați sunt considerați foarte eficienți împotriva scafandrilor militari. Nu există niciun om, oricât de atletic sau de bine antrenat ar fi, care să-i poată depăși. Iar sonarul lor incorporat le oferă un avantaj și mai mare.

Delfinii sunt probabil desfășurați pentru a apăra navele din zonă împotriva scafandrilor înarmați cu mine sau a celor angajați în misiuni de cercetare. Când detectează un intrus, delfinii îl pot marca pentru colegii umani să-l investigheze sau, eventual, chiar să-i dea o lovitură letală. De asemenea, aceștia ar putea să patruleze de-a lungul coastei, unde forțele speciale ucrainene efectuează raiduri asupra instalațiilor de pe uscat.

 

Baza Navală secretă din nord-vestul Peninsulei Crimeea

 

Facilitatea navală din Novoozernoe și-a început activitatea ca bază pentru submarine în perioada sovietică. Aceasta a fost scena unui asediu când Federația Rusă a capturat Crimeea în 2014. O forță importantă de nave de luptă rusești a cucerit în cele din urmă baza, după trei săptămâni de blocadă. În golful prin care se iese din bază au fost scufundate nave nefuncționale, pentru a preveni ieșirea navelor ucrainene. Acum, baza se află sub controlul trupelor ruse, iar Ucraina este cea care o amenință.

Baza Navală de la Novoozernoe este una de dimensiuni mai reduse, în comparație cu baza majoră a Flotei ruse din Marea Neagră, care este situată mai în sud, la Sevastopol. De la invazia militară în Ucraina în anul 2022, aceasta a jucat din nou un rol mai important.

În primele luni ale invaziei, unele nave de luptă rusești au fost desfășurate acolo. Cu toate acestea, activitatea bazei s-a redus pe măsură de situația navală din nord-vestul Mării Negre s-a întors împotriva Federației Ruse. Acum, pe măsură de forțele speciale ucrainene au început să execute raiduri de-a lungul coastei din nord-vestul Peninsulei Crimeea, aceasta a devenit din nou mai relevantă.

În prezent, baza este întrebuințată de corvete purtătoare de rachete, vedete de desant și o serie de nave auxiliare, inclusiv o navă de sprijin pentru submarine. Unele dintre aceste nave s-ar putea refugia acolo din cauza amenințării atacurilor cu rachete și drone ucrainene asupra Sevatopolului, iar altele ar putea fi dislocate în bază pentru a face față direct amenințării ucrainene, care este în creștere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel