Rușii au lansat rachete către Kiev, după o lună de la ultimul atac asupra capitalei Ucrainei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus asupra populației civile în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus asupra populației civile în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

După mai bine de o lună, forțele ruse au bombardat din nou Kievul. Potrivit Statului Major General ucrainean, infrastructura militară și civilă a fost supusă unor atacuri cu rachete.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a informat că mai multe explozii au avut loc în sectoarele Darnitsky și Dneprovsky din sud-estul capitalei. „În prezent, nu există morți. O victimă a fost spitalizată”, a mai precizat primarul, pe canalul său de Telegram, la 07:44.

Referindu-se la atacul din această dimineață, Serghei Leshcenko, consilier în cadrul administrației prezidențiale ucrainene, a precizat că au fost executate mai multe lovituri asupra infrastructurii feroviare a Kievului.

 

O altă rachetă a fost interceptată deasupra regiunii Kiev

 

O altă rachetă a fost interceptată deasupra regiunii Kiev. „În această dimineață, o rachetă inamică a fost doborâtă de apărarea antiaeriană deasupra orașului Obukhov (situat la 20 de km sud de Kiev). Nu sunt victime sau distrugeri. Informațiile sunt în curs de precizare”, a informat administrația militară regională de la Kiev.

De asemenea, în jurul orei 6 dimineața, forțele ruse au bombardat zone din imediata apropiere a orașului Brovary (situat la 10 km E-NE de Kiev). „Deocamdată, nu există informații despre distrugerea din comunitatea Brovary”, a declarat  primarul Igor Sapozhko.

Alerta de raid aerian în capitala Kiev a fost anunțată la 05:01.

Ultimul atac cu rachete asupra Kievului a avut loc pe 28 aprilie, la câteva ore după întrevederea dintre președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și secretarul general al ONU, António Guterres.

Primarul Vitali Klitschko îi avertiza în urmă cu o săptămână, pe cei care doresc să se întoarcă acasă, că Kievul nu este încă sigur, putând fi atacat oricând.

Pe 3 iunie, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, amenința că Moscova va lovi mortal în centrele decizionale, dacă Kievul va folosi împotriva teritoriilor rusești, armele primite din SUA, cu referire la sistemele HIMARS.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel