Rușii au declanșat vânătoarea pentru avioanele F-16 destinate Ucrainei: Se oferă recompensă pentru doborârea primei aeronave de acest tip

Ionel Copcea |
Data publicării:
F-16 Fighting Falcon american în timpul lansării unor contramăsuri termice (flare-uri). Photo credit: Military Machine
F-16 Fighting Falcon american în timpul lansării unor contramăsuri termice (flare-uri). Photo credit: Military Machine

Compania rusească Fores din Ural a anunțat acordarea unei recompense în valoare de 15 milioane de ruble pentru doborârea primului avion de vânătoare de tip F-16 din cele pe care statele occidentale intenționează să le ofere Ucrainei.

,,Am anunțat un bonus pentru distrugerea primului avion de vânătoare F-16, în cazul în care astfel de aeronave vor fi furnizate Kievului”, a declarat directorul general al companiei, Serghei Șmotiev, pentru agenția de presă Tass, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF).

Anterior, autoritățile olandeze au anunțat că intenționează să transfere în Ucraina 24 de avioane de vânătoare F-16, care ar putea fi folosite pentru lovirea unor ținte de pe teritoriul Federației Ruse. Reprezentanții olandezi au declarat că Kievul va avea dreptul de a dispune asupra modului de întrebuințare a aeronavelor.

În plus, până în anul 2028, Ucraina ar trebui să primească 19 avioane de același tip și din Danemarca. Belgia și-a anunțat, de asemenea, intenția de a livra Ucrainei 30 de avioane F-16, în aceeași perioadă.

Pentru prima dată, compania rusească Fores a oferit recompense pentru distrugerea tancurilor occidentale de pe teritoriul Ucrainei, în special a celor americane de tip Abrams. Societatea a acordat cinci milioane de ruble pentru primul tanc distrus și 500.000 de ruble pentru tancurile următoare. Presa rusă susține că, până în prezent, compania a acordat peste 20 de premii de acest tip.

De la începutul operației militare speciale din Ucraina, societatea a alocat 216,4 milioane de ruble pentru a sprijini armata rusă. În special, aceasta a oferit asistență pentru îmbunătățirea bazei materiale și tehnice a unităților militare, livrarea de provizii umanitare în conformitate cu nevoile personalului militar și încurajarea militarilor care s-au distins în timpul luptelor.

 Serghei Șmotiev a precizat că, începând din anul 2018, compania a alocat deja peste 730 de milioane de ruble pentru acțiuni caritabile.

Compania Fores a fost înființată în urmă cu peste 20 de ani și este lider pe piața internă în ceea ce privește producerea și vânzarea produselor necesare pentru fracturarea hidraulică. Clienții acesteia sunt marile companii producătoare de petrol și gaze din Federația Rusă, precum și societățile rusești care oferă servicii în domeniul fracturării hidraulice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel